Skräder inte orden när han kommenterar sparkandet av 800 forna kollegor.

Jordan Mallory, tidigare Blizzard-anställd, är förbannad. Rubriken säger egentligen allt om hans kommentar på gårdagens nyhet om att Activision Blizzard säger upp cirka 800 medarbetare. Dock hindrar det inte honom att i en lång text utveckla sitt resonemang bakom den slagkraftiga titeln.

Likt många andra ifrågasätter han hur ett företag som förra året hade 69 miljarder kr i omsättning* (och säkert ett par millar i vinst) behöver sparka 8 % av sina anställda, hur Bobby Kotick med sina 260 miljoner kr i årslån (2017) tyckte detta var ett av hans svåraste beslut samt att den nya ekonomichefen fick en anställningsbonus på nätta 138 miljoner kr. För en månad sedan.

On today’s earnings call, during which your company announced its historic $7.5 billion in net revenue, you said that today’s layoffs were among your “top-five career-difficult moment[s],” and I believe you. Figuring out just how many people to axe in order to maintain income levels for the chief executive staff and shareholders must have been a logistical nightmare.

Han drar också paralleller till hur dåvarande Nintendo-chefen Satoru Iwata och resten av företagsledningen gick med på sänka sin ersättning när Nintendo 3DS gick dåligt. Iwata tog den värsta smällen och halverade sin årslön medan de övriga sänkte sina med mellan 20-30 procent.

Mallory avslutar sin smädning med att understryka att han förstår att detta är hur marknaden fungerar men kritiserar samtidigt företagskulturen i USA.

Again, congratulations on your monumental achievement and the hugely successful blood sacrifice that enabled it.


* Vi skrev först att de gjorde 69 miljarder i vinst, när det var omsättning.

Blizzard fixade auctionhouse och loot systemet för diablo 3 för 5 år sen, diablo 3 är en rekordsäljare och folk har längtat efter expansioner som aldrig kom efter den första. De har inte så mycket att bevisa, de måste bara göra ett diablo 4. 15/02 * Vi skrev först att de gjorde 69 miljarder i vinst, när det var omsättning. 15/02 @brona det är min förhoppning att folk står på sig och visar sitt missnöje mot blizzard genom att behålla läsfet i byxan men risken finns ju att det är en del som inte bryr sig eller är lite fåraktiga men vi får se. 15/02 Var inte så säker. Jag tycker det verkar som att efter Action house-fiaskot och problemen med Diablo 3 är många mer skeptiska än någonsin. Det mest är nog glömt och förlåtet om Diablo 4 blir bra men jag tvivlar på att människor kommer stå på led för en... 15/02 Vad jiddrar du om? Du missade tydligen andemeningen med bilden med 100% men låt mig förklara. Folk kommer som vanligt gnälla nu att i det här fallet så är det Blizzard som är en hemsk studio men sen när det kommer ett spel som ser bra ut är det ingen... 14/02 Ganska fel, eftersom de inte kan köra spelet på Steam om de inte redan köpt det där, och de som köpt det där protesterar inte. 0 av 10 möjliga framgångsrika troll. 14/02 Blir lite sne faktiskt när det blir på det hållet, Gameing handlar mer och mer om ton av pengar och börsnoteringar. Ogillar när äckliga företag tror dom är större än communityn vilket dom aldrig är och kommer aldrig bli. Även blizzard utan community had... 14/02 Ursäkta, men det är faktiskt så det fungerar i sverige också. Många nöjer sig, men dom som vill klättra använder sig av exakt samma taktik, slicka uppåt, sparka nedåt. Och även därför det är så många gökar på ledar positioner. Har faktiskt inte sett det... 14/02 Amerikansk kapitalism. Den höga individualismen (som är mer medel här i Sverige på skalan) gör att Du som individ vill klättra på karriärstegen hela tiden även om det innebär att du måste symboliskt sparka ned alla andra från samma stege. Din väg till... 14/02 Är det bara jag som tyckte att ska man bränna broar på ett grandiost sätt så är det så det ska göras! :D https://i.imgur.com/ARA6v9I.gif 14/02
Skicka en rättelse