Om JRPG i allmänhet och Final Fantasy i synnerhet.

Fulkultur är tillbaka! Den här gången snackas det loss om den lika anrika som spretiga Final Fantasy-serien, och det tipsas även om rimliga inkörsportar till de japanska rollspelen. Länklista hittar du som vanligt på vår Tumblr och missa inte heller den stora JRPG-tråden i forumet.

Fulkultur vänder återigen blicken österut, för nu samlas en trio som diggar japanska rollspel i studion. Andreas "Lövet" Eklöv, Vendela "Gurt" Wijk och Jacob "Cobben" Hugosson pratar gamla minnen från Final Fantasy-spelen och tipsar om bra inkörsportar till genren!

Avsnitt #77: Om Final Fantasy och de japanska rollspelen

Skicka en rättelse
Underbara, underbara FF12! Förvisso högst personligt då jag la mina vantar på spelet i ett skede i mitt liv då jag inte var supernöjd med min situation osv, så kanske lite flykt från verkligheten eller gud vet vad. Men för mig är 12 sann kärlek. Fan vad... 14/02 Älskar Jrpgs men kan inte spela Action Jrpgs. Typ Tales of serien eller Star Ocean. där man styr en gubbe och button mashar fienderna medans dina party medlemmar styrs av AI och skriker attacker och skills de använder varje sekund. Senaste Jrpg jag spel... 14/02 Jag gjorde också en fan-site till FF7! Och skrev en guide! Överdriver inte om jag säger att jag spelat igenom det ett tiotal gånger. Allt var Final Fantasy 7. StarCraft-klanen. Alla nicknames. Allt. Nickade alltid Zack förr, men sen blev det mer och mer... 13/02 Finns det några planer att göra Fulkultur i videoformat också? Har nämnt det förut, ljudpodcasts i all ära, personligen uppskattar jag det mer när man ser personerna i fråga. Tycker videoformat är lite mysigare helt enkelt. =) 13/02 Även om inte just JRPG är min kopp té så tackar jag för ännu ett mysigt avsnitt som sällskap under några annars tråkiga mil. Intressant är det, även om jag som sagt inte är överdrivet fascinerad av detta med JRPG. Och hörrni, Final Fantasy 8 var bättre... 13/02 @Molotov: Hoppas att vår diskussion uppskattas! Och vi nämner faktiskt en klassisk JRPG-pärla som kan spelas på PC :) Och som Fredrik nämner här nedan, Ys-serien är väl värd att utforska (senast jag kollade var PC-versionen av personliga favoriten Ys... 13/02 @keffkebab: Indeed I am :) 13/02 Vågar man gissa på att @Loevet medverkar i detta avsnitt?! ;p 13/02 @Molotov: Steam har på senare år blivit en mindre guldgruva för JRPG. Ys-serien rekommenderas varmt av mig! Kanske inte varenda del, men där finns en del klimpar. :) 13/02 Härligt Detta ska jag lyssna på inatt på jobbet. JRPG är en genre som jag gillat men helt kommit ifrån sen ps3 xbox360 tiden. På PC har jag heller aldrig kört ett JRPG Mina favoriter är från final fantasy, suikoden, breath of fire serierna 13/02