Nintendo tyckte inte att internet hade nog med omöjliga banor.

Alla som älskat Nintendos plattformsspel har någon gång funderat på hur en egenskapad bana skulle se ut, kanske till och med skissat ner något på papper. Därför kändes det första Super Mario Maker som ett klockrent spel verktyg och det dröjde inte länge innan internet fylldes av monstruösa skapelser som kunde ta timmar att klara. Under gårdagens Nintendo-stream annonserade de en given uppföljare och den kommer såklart till Switch. Faktiskt redan i sommar, i juni.

Den största nyheten som demonstrerades var möjligheten att skapa sluttande backar, något många kreatörer saknade i det första släppet. Nintendo tycks också ha sett över menysystemet och även om trailern inte specifikt visar interaktion genom touchskärmen gissar vi att detta är en given funktion.

Jag byggde fyra slotts banor i Super Mario Bros 3 stil där man skulle besegra Bowser och Bowser Jr. Jag gillade dessa banorna riktigt mycket, de var lite kluriga samtidigt som att jag på de flesta banorna kunde gå tillbaka till rum som man hade varit i... 18/02 Tack för svaret! Så en mini-variant finns alltså, där man kan knyta ihop fyra banor. Iaf något :) Dock så är det långt ifrån vad skapare med större ambitioner skulle vilja ha (och jag som spelare, som gillar längre sittningar med kontinuitet). Hoppas... 18/02 Något liknande kan man väl säga att det finns. När man skapar en bana och sparar den så får man välja en sparfil där man lägger de. Platsen där man sparar sina banor består av World 1 och framåt (kommer inte ihåg hur många världar) varje värld kan ha... 15/02 Jag spelade aldrig Super Mario Maker (1), så denna funktion kanske fanns där redan: Kan man göra en "over-world", dvs så att man styr Mario genom en kampanj, med flera världar i följd, dvs man måste klara värld X innan man kommer till värld Y, och för... 15/02 Jag har bara en fråga. Nu har jag ju fått svar på nästan alla mina frågor men jag funderar ändå över varför Nintendo visar upp både Mario och Luigi i slutet av videon. Kommer det finnas två spelar läge? Eller kommer man kunna välja om det är Mario eller... 15/02 0:43 Bekräftat att det finns vinter landskap med :) 0:46 Visar att man kan ha vatten med på en vanlig bana. Också efterlängtat. 1:01 Visar öken landskap. Så det mesta som jag har önskat mig i Super Mario Maker går i uppfyllelse för mig. Sen när jag har... 14/02 Kollade mycket på CarlSagan när han speedrunnade Yoshi's Island. Blev mindre och mindre allt eftersom. Han är en väldigt bra Mario Maker-spelare helt klart. Lite för stor stream för mig dock, blir så crowded 🙂 men tack för tips! 14/02 Jag har haft jätte roligt med mitt Super Mario Maker och byggt många roliga banor. Jag och min sambo brukade bygga banor åt varandra för att se om man klarade av de, det kunde bli väldigt klurigt. När det kommer till Super Mario Maker 2 så är jag väldig... 14/02 Där är CarlSagan42 perfekt. Han brukar lösa "one-screen puzzles" på streams och då han är superlogisk och har PhD i genetik så nördar han ner sig rejält i pusslet ifråga. Han tenderar dock att överanalysera och ibland tro att ett pussel måste vara mer... 14/02 Inte mycket för mig, men det kommer vara ett viktigt spel för Nintendo i år. Spelade inte ettan mycket, men det är häftigt att se folk vara kreativa. Föredrar pusselbanor framför skitsvåra banor. Speciellt att titta på när andra klurar ut dem. 14/02
Skicka en rättelse