Avslöjades under nattens Nintendo Direct.

Hösten 1993 släpptes The Legend of Zelda: Link's Awakening till Game Boy. Ett kvartssekel senare släpps remaken av den fjärde delen i Zelda-serien till Nintendo Switch. Under nattens Nintendo Direct avslöjades nyheten och releasen är alltså satt till någon gång i år.

Förutom att vara det första bärbara spelet i serien är det än idag ett annorlunda Zelda, men då en del lär uppleva äventyret på Koholint Island för första gången går vi inte in närmare på det.

Det är oklart om remaken byggs ut ytterligare eller om den är bokstavstrogen originalet. Men jösses, visst ser det bedårande ut? En fantastisk remake av ett fantastiskt Zelda låter redan där som en deal jag är beredd att svälja med hull och hår. Om inte förr lär vi få veta mer på E3.

Förresten, så här såg originalet ut när det begav sig:

@robbis: Jag vet att det är subjektivt men aldrig i snytvete. Tycker detta ser så otroligt plastigt och tråkigt ut. Nintendos spel som ser ut att vara gjorda i garn är iaf gulliga men detta ser förjävligt ut i mitt tycke. Nu kan spelet var bra i sig men... 15/02 Det ser otäckt plastigt ut. New The Legend of Zelda, typ. Jag lär spela det, men estetiken tilltalar mig inte så här på rak arm. 15/02 Hallå...vi snackar ju om Nindendo ;) "Billigt" och "Inte dyrt" existerar inte i deras vokabulär. 15/02 Riktigt bra musik i originalet. Ska bli spännande att se hur de utvecklar detta i nyversionen. 15/02 Fast mana remaken ser ju rent fördjävlig ut och speciellt om man jämför med originalet som är ett av dom snyggare SNES-spelen. Tycker inte detta var så snyggt med tilt shift och massa plastmaterial (ser ut som något i LEGO-Scala-serien), men det är ju... 15/02 Som sagt, om man skippar tekiniska framsteg som möjliggör bättre grafik, så tycker jag den mer realistiska vägen i Twilight är helt klart trevligare, då pratar jag om "art direction". Man behöver inte gå in på något djupare plan, men det är ungefär som... 15/02 Väldigt lik min lista över de bästa Zelda spelen. 1. A Link to the Past 2. Twilight Princess 3. Ocarina of Time Men o andra sidan så brukar väl A Link to the Past och Ocarina of Time ligga bland de tre bästa spelen bland många. 15/02 Blir allt fler spel till switch jag är sugen på kanske skaffar en igen om något år. Varför hänger du inte bara ut de som talade illa om ff spelet och nu hyllar grafiken i Zelda spelet? :) 15/02 Smaken är bekant som baken. Delad. I min värld är BotW helt outstanding (när det gäller just art style). Då pratar jag inte bara Zelda, utan samtliga spel. BotW ligger som ohotad etta, två och trea på listan över världens snyggaste spel. Sen klarar tyvä... 14/02 Link's Awakening hör till min triforce över bästa Zeldaspelen. 1: A Link to the Past 2: Ocarina of Time 3: Link's Awakening Såg faktiskt väldigt bra ut på videon. Ska man bli tvungen att skaffa en konsol igen... 14/02
Skicka en rättelse