Warhorse Studios medeltidsrollspel Kingdom Come: Deliverance är egentligen en ganska osannolik tingest. Spelet gick på så många minor och fick sig så många törnar under utvecklingen att få egentligen trodde att det skulle bli ett spel. Men med fansen i ryggen stod Warhorse starka, och bet ihop.

Ett år senare kan de blicka tillbaka på en release som till dags dato har genererat 2 miljoner sålda exemplar, över samtliga plattformar. Utöver det har 500 000 betal-dlc sålts (tre storyexpansioner är släppta, och en sista, fjärde är på väg).

FZ:s recensent gav vid release spelet omdömet ”bra”, men beklagade sig över buggar och trassel, konstiga designbeslut och att det var en visuellt blandad påse. Många av teknikaliteterna är fixade så här ett år senare, och har du ännu inte tagit dig an det ambitiösa projektet kan det vara läge nu.

I dagarna meddelades det att THQ Nordic köpt upp den tjeckiska indiestudion – det blir intressant att se vad deras nästa projekt blir, och om det kommer ge stabilitet i utvecklingsprocessen att ha en ägare med resurser.

Nedan finner ni en sammanställning som studion delade med sig av på twitter. Grattis, Warhorse!

Klicka för mer information