Projektet som höll på att gå i stöpet, blev istället en smärre succé.

Warhorse Studios medeltidsrollspel Kingdom Come: Deliverance är egentligen en ganska osannolik tingest. Spelet gick på så många minor och fick sig så många törnar under utvecklingen att få egentligen trodde att det skulle bli ett spel. Men med fansen i ryggen stod Warhorse starka, och bet ihop.

Ett år senare kan de blicka tillbaka på en release som till dags dato har genererat 2 miljoner sålda exemplar, över samtliga plattformar. Utöver det har 500 000 betal-dlc sålts (tre storyexpansioner är släppta, och en sista, fjärde är på väg).

FZ:s recensent gav vid release spelet omdömet ”bra”, men beklagade sig över buggar och trassel, konstiga designbeslut och att det var en visuellt blandad påse. Många av teknikaliteterna är fixade så här ett år senare, och har du ännu inte tagit dig an det ambitiösa projektet kan det vara läge nu.

I dagarna meddelades det att THQ Nordic köpt upp den tjeckiska indiestudion – det blir intressant att se vad deras nästa projekt blir, och om det kommer ge stabilitet i utvecklingsprocessen att ha en ägare med resurser.

Nedan finner ni en sammanställning som studion delade med sig av på twitter. Grattis, Warhorse!

Klicka för mer information
Wow. Då kanske man skulle kunna få sakerna dom lovade att ge en på Kickstarter med. Arslen. 18/02 Ja, självklart!! :) 15/02 Tror det kunnat sålt bättre om de satsat 100% PC först och sen eventuellt portat till konsol. Blir så mycket extra utveckling, testning och kompromisser när man utvecklar till flera plattformar samtidigt. Speciellt svårt för en nyskapad studio. 15/02 @Nemo: Det och Divinity Original Sin 1 & 2 15/02 De sakerna Kingdome Come gjorde bra - var mästerliga. Jag tror vi kan räkna med riktigt, riktigt bra spel från Warhorse i framtiden. 15/02 Jag har redan haft många, många timmar med skoj flygande i Star Citizen-alphan och jag följer spelutvecklingen vecka efter vecka, vilket jag gjort sedan jag sponsrade Kickstartern i november 2012, så för min del är det inget snack om att det är ett äkta... 15/02 Smaken är som baken, men både The Witcher och The Witcher 2 fick väldigt goda omdömen när de släpptes. Personligen tyckte jag det första spelet var ett av de bästa RPG-liren någonsin när det släpptes, även om det inte åldrats särskilt väl. Tvåan var jag... 15/02 @isma: På vilket sätt är Star Citizen en scam? De bränner pengarna på utveckling. En lurendrejare hade tagit pengarna och sprungit, inte spenderat dem på, du vet, produkten han lovade leverera. 15/02 Tycker det är sådär hittills. Alltså jag fullkomligt älskar naturen i spelet, den är extremt välgjord och går inte att jämföra ens med Witcher 3 (som jag innan tyckte hade väldigt fin natur, men i jämförelse med detta nästan skrattretande). Den bjuder... 15/02 Kan verkligen rekommendera det, Det är inte lika bra som trean men det är defintivt ett bra spel. Kan tänka mig att det är svårare att uppskatta tvåan efter man lirat trean pga att det är en nergradering från trean. Gameplay är rätt så likt, dock är det... 15/02
Skicka en rättelse