Förhandsbokningarna vittnar om att det var ett bra drag.

The Division 2 släpps i mars till pc via Uplay och Epic Games Store – men inte Steam. Efter senaste kvartalsrapporten motiverar Ubisofts vd, Yves Guillemot, flykten från Steam med att de vill exponera Uplay mer. Ett annat skäl är förstås att Epic tar mindre del av vinsten än Steam.

With this deal, we saw an opportunity to increase player exposure to our own store while at the same time supporting a partner that greatly values our games and provides better terms. Early indications are supportive.

Draget verkat ha gått hem, för Guillemot kan stolt meddela att förhandsbokningarna för The Division 2 i Ubisoft Store är sex gånger högre än för The Division-originalet. Vd:n passade också på att säga att man planerar fyra nya titlar under perioden april 2019 till mars 2020. Assassin's Creed tar paus, men andra heta kandidater är Skull & Bones, Splinter Cell och Watch Dogs 3.

Har Epic Store men bara för att jag får gratis spel varannan vecka, kommer icke handla något på Epic Store förres de slutar med exklusiva spel! :) 17/02 Berätta gärna mer om vilka webb-butiker mitt arsle vandrar mellan. 17/02 @Ellakk: Marknaden är rätt inställd på att konkurrens är trist. Vi har alla dessa plattformar vi kan köpa spel ifrån men inget direkt försök att locka köpare genom att erbjuda nya spel för billigare peng. Vi har heller inget riktigt försök att ge oss... 16/02 Uppenbarligen får vi billiga spel. När jag var ung kostade ett spel till super Nintendo 799:-, helt sinnessjukt dyrt kan man tycka nu, när man kan köpa ett nytt spel som har utvecklats i åratal av flera hundra människor för under femhundringen. Och nej,... 16/02 Ja, om man inte har ett större perspektiv än just sin egen dator. Men vi pratar om miljoner människor som i princip säljs mellan olika aktörer. Enkla varor som är till för att utnyttjas av någon annan. Vad får vi för det? Ingenting. För marknaden har... 16/02 Ett mail rakt i skräpposten kan man leva med. 16/02 @Ellakk: Konsumenterna tjänar ingenting på det. Istället är det konsumenterna som säljs ut. Varje nytt konto är ju en epost att rikta mycket billig marknadsföring till. 16/02 Så, ett tjän för konsumenterna just nu förutom att vi behöver installera en klient till? 16/02 1. Utgivare och utvecklare vill INTE ha billigare spel. De måste därför i större utsträckning påverka de populära plattformerna att gynna dem ännu mer. Valve/Steam böjde sig förra året för de största utgivarna och gjorde om sitt system för att gynna de... 16/02 Nu har jag exakt noll insyn i hur steam, epic och de andra tjänsterna fungerar, men varför släpper de inte de spel som de inte utvecklat eller investerat i själva på alla plattformar och tillåter fri prissättning? Vill steam ligga 20% (?) högre än de... 16/02
Skicka en rättelse