Kan du inte lira Wargroove med polarna? Skyll på Sony, säger Chucklefish.

I en intervju med Gameinformer sade Sonys styrelseordförande Shawn Layden att man tagit till sig av kritiken angående bristen på crossplay med Playstation, och att funktionen nu ska finnas tillgänglig för alla utvecklare och utgivare. Han påpekade att man lärt sig mycket från implementeringen av crossplay för Rocket League och Fortnite, vilket lett fram till en process som man nu nyttjar för att möjliggöra för andra spel att börja använda sig av det.

Någon som dock inte håller med är VD:n för utvecklaren Chucklefish, som nyligen släppte det turbaserade, taktiska spelet Wargroove. I ett foruminlägg sade han följande:

Vi gjorde många förfrågningar om crossplay (både genom vår kontoansvarige och direkt med högre höns) ända fram till release-månaden. Vi blev klart och tydligt tillsagda att det inte skulle hända. Från vår sida kan vi *bokstavligen* trycka på en knapp för att få det att fungera.

Han avslutar med att säga att det inte alls handlar om utvecklare som inte kontaktat ansvariga på Sony eller på något sätt strulat till det.

Jo. Dom kan vinna lite goodwill, det kan i det långa loppet vara värt mer än att tjäna lite extra $$$. Själv älskar jag crossplay när vi lirar MC Realm. Jag sitter på Xboxen, brorsan på pc'n och en annan snubbe spelar ifrån Switchen. Funkar otroligt bra... 19/02 Jag minns att dom som hade megadrive klagade på detta med - då ställde jag frågan varför dom ens köpt den där tackiga 3knapps konsolen till att börja med. 18/02 Det går alltså inte att spela mot/med andra bara för att de har en annan konsol, märkligt. Snart kan inte konsolägarna spela med/mot andra via internet utan att betala en extraavgift till Sony, Nintendo eller Microsoft heller. 18/02 Japp, riktigt saltigt och gott ;) 18/02 Ok, hoppas dina popcorn smakar. Till att börja med är det ju inte ens en fight, då Sony vunnit denna generation redan. Inte med liten marginal heller, så vad ska det bråkas om? Spel? Där vinner Sony på knockout i första ronden, om man jämför exklusiva... 18/02 Vänta vänta, jag måste hämta popcorn innan alla console peasants börjar bråka om vilken konsol som är bäst! 18/02 Kan du säga ett enda spel på Xbox som är snyggare än nämnda trio? Ja, och det finns 40 miljoner som uppenbarligen har valt att köpa en jämförelsevis risig konsol. 18/02 Hahaha pånys be pånys. Snyggaste spelen.... Inte på den konsolen iafl. 50 miljarder flugor gillar skit.... 18/02 Nu försvarar jag inte Layden eller Sony i den här frågan men måste nån verkligen ljuga här? Layden säger ju att de hör önskemålen och att de varit dåliga på det tidigare men att det nu ska vara lättare för utvecklare som vill crossplay iom att de lärt... 18/02 Det crossplay som finns i Fortnite och Rocket League betecknas väl fortfarande som "beta" så jag antar att det kan vara en orsak att det inte bara är att dra igång för vem som helst? 17/02
Skicka en rättelse