I en intervju med Gameinformer sade Sonys styrelseordförande Shawn Layden att man tagit till sig av kritiken angående bristen på crossplay med Playstation, och att funktionen nu ska finnas tillgänglig för alla utvecklare och utgivare. Han påpekade att man lärt sig mycket från implementeringen av crossplay för Rocket League och Fortnite, vilket lett fram till en process som man nu nyttjar för att möjliggöra för andra spel att börja använda sig av det.

Någon som dock inte håller med är VD:n för utvecklaren Chucklefish, som nyligen släppte det turbaserade, taktiska spelet Wargroove. I ett foruminlägg sade han följande:

Vi gjorde många förfrågningar om crossplay (både genom vår kontoansvarige och direkt med högre höns) ända fram till release-månaden. Vi blev klart och tydligt tillsagda att det inte skulle hända. Från vår sida kan vi *bokstavligen* trycka på en knapp för att få det att fungera.

Han avslutar med att säga att det inte alls handlar om utvecklare som inte kontaktat ansvariga på Sony eller på något sätt strulat till det.