Häromdagen kunde vi meddela att #Rockstars och #Team Bondis #L.A. Noire väntas ut i då kommande Game Informer, och nu har All Games Beta röjt i tidningen och luskat fram detaljerna. För det första så bör du notera att titeln inte längre är PS3-exklusiv, utan väntas även till 360. Du spelar som den avdankade polisen Cole Phelps som i ett korrupt Los Angeles (ja, den riktiga staden) år 1947 försöker rensa upp på gatorna.

Phelps tampas samtidigt med sina egna problem, vilket bland annat inkluderar riktigt hemska dåd han begick under andra världskriget. Inledningsvis befinner han sig i botten av polisens näringskedja, men arbetar allt eftersom upp sig till att få ansvar för mordutredningar och dylikt.

Du kommer lösa fall genom en blandning av utfrågningar, intervjuer och undersökningar. När du kommer till en brottsplats kommer inte saker lysa upp av sig själva, för att sedan lätt klickas på, utan det krävs att du är noggrann för att finna de små ledtrådarna som löser de stora knutarna. När du däremot hittat något lagras detta i din journal, som du alltid har tillgång till.

Intervjusystemet ska enligt artikeln vara mäkta imponerande, där ett nytt system för att spela in ansiktsrörelser används, som skulle kunna förändra sättet spel görs på. Vad som görs är att systemet riggas upp i ett rum där en fullt sminkad skådespelare filmas, och alltifrån ögonbryn till den finaste muskelmotoriken spelas in när han drar sina repliker. Även dialogen spelas in samtidigt och allt detta omvandlas därefter till ett 3D-landskap där inga animatörer behövs, och enligt artikeln får detta ett makalöst resultat.

När du sedan intervjuar någon kommer du behöva hålla koll på deras ansikten för att utröna om de ljuger. Systemet för dialogval liknas vid det i #Mass Effect med flertalet grundläggande val som att anklaga, tvinga eller lirka med den du talar med. Du kan dra upp material från ledtrådar i din journal, och hur du bemöter den du talar med är som sig bör oerhört viktigt för hur slutresultatet blir.

GI fick inte prova på actionmomenten, så hur dessa delar i titeln blir är ännu oklart. Vad som är tydligare är att det inte bara kommer vara att springa omkring och panga fritt som i GTA.

När spelet släpps är oklart, men förhoppningsvis dröjer det inte lika länge innan mer information går att skönja kring horisonten.

Skicka en rättelse