På bara några månader blev Fortnite ett globalt fenomen och inte helt oväntat dyker det upp mindre seriösa företag som vill rida på vägen och tjäna sig en hacka. Som det helt icke officiella eventet Fortnite Live Norwich som gick av stapeln i helgen där Fortnite-fans (och deras föräldrar) fick betala flera hundra för ett evenemang som osar cash grab. Inträdet gick loss på 12 brittiska pund (cirka 143 kronor) men de flesta aktiviteter kostade ytterligare pengar, om du inte köpte ett aktivitetsband för 240 spänn till.

Exempel på kul!

Fortnite Cave Experience

  • En släpvagn med camo-nät du kan krypa igenom - bara tre tokens (12 kr styck)!

Outdoor Climbing

  • Klättervägg för tre personer, för ett event på cirka 2500 personer - bara tre tokens!

Spela Fortnite

  • Spela gratisspelet Fortnite, genom att ta med din egen konsol och koppla in den - bara en token!

Bild: BBC

Inte helt oväntat var många föräldrar upprörda, särskilt efter att många hade behövt stå i kö i timmar för ett ens komma in på evenemanget. Evenemangets Facebook-sida är överöst med typisk engelsk kritik såsom "rubbish", , "horrendous", "we feel gutted" och "Cave....what bloody cave its a van with a slide" samt "this is total shambles". Den bästa är ändå denna:

Fortnite is all about hunting people down and killing them. I felt like doing that to the people who organised it.

Samtidigt som vi skrev denna nyhet verkar det som om antingen Zuckerberg eller de själva tagit ner evenemangets Facebook-sida, vilket får räknas som en liten plot twist. Deras hemsida är dock fortfarande live och nästa evenemang är planerat till i slutet av mars.

Källa: The Guardian.