En titel som var utannonserad, men som skrotades.

Uppdatering: Som det påpekats i kommentarerna behöver det ju inte röra sig om ett Nintendospel, och nu rapporterar bland andra Gamerant om att det rör sig om Platinums skrotade Xbox One-titel Scalebound, som nu sägs bli Switch-exklusiv.

Originalnyhet: Nintendo har nyss gett oss ett Nintendo Direct med flera nyheter, däribland Switch-remake av Zelda: Link's Awakening. Enligt ett färskt rykte händer ännu mer bakom kulisserna. I ett avsnitt av Kinda Funny Games berättar Game Informers Imran Khan följande:

There’s a game that’s thought to be dead that Nintendo’s reviving, and it’s not one that people would expect. It was very much a title that was dead and buried – very officially cancelled.

Ett "väldigt officiellt nedlagt" Nintendospel...? Som inte är det vi tror att det är...? Jag kastade mig direkt till Google och hittade den här listan över nedlagda titlar till Nintendokonsoler. Jag hittar dock inget där som jag direkt får känslan av ett "Där är det!" eller "Det där kan det vara!"

Jag hoppas på Super Mario 128/Super Mario 64-2, men det känns långsökt. Vad tror ni?

Om nu inte det här har något med det ryktade samarbetet. Dvs att MS låter Nintendo betala för spelet, Platinum utveckla och att de sen i gengäld får ha sin logga på det när det släpps på Switch? Typ co-promotion eller något sådant. 04/03 Jag hänger inte riktigt med. Kanske för att jag är ganska trött just nu och har tänkt att försöka sova lite med. Men av vad jag tror att jag förstår så kan Microsoft släppa spelet till Switch men då måste de byta namn??? Eller så släpper Platinum Games... 27/02 Lite mera efterforskning och jag är ganska säker på att det är inte Scalebound. Microsoft äger IPt. Men trademarket är övergett. Så Microsoft kan teoretiskt göra ett nytt Scalebound utan problem, fast under annat namn. Och Nintendo med Platinum Games... 23/02 Hmm...Ghost var ju tänkt till GC bland annat och jag tror det visade upp på den konsolen också om jag inte minns fel? Sen är ju Blizzard nöjda med Diablo 3 på switch och säger ju att de skulle vilja göra mer spel till konsolen. Även om jag tror Scalebou... 20/02 THQ Nordic köpte en majoritet av Deep Silver, men Deep Silver verkar fortfarande individuellt och basar fortfarande över det här varumärket. Inte för att det behöver utesluta att Deep Silver utvecklar ett TimeSplitters 4! Free Radical Design finns ju... 19/02 När vi ändå pratar om Rare, min gissning är på Timesplitters 4 (många avhoppare ifrån Rare var med och gjorde spelserien), det är ett nerlagt spel, har för mig att serien var hyffsat populär på Nintendo Gamecube. FPS spel finns det inte allt för många... 19/02 Scalebound låter ganska sannolikt. Nintendo har ju plockat upp ganska många spel på samma premisser de senaste åren. Scalebound har ju tyvärr sett ut som skit hela tiden så frågan är om det är ett bra val (och frågan är ju också hur väl de skulle lyckas... 19/02 Metroid Dread. Kom igen Nintendo! ;-D 19/02 Ikari warriors hade vart nåt det! 19/02 Om det visar sig vara Scalebound och det utmynnar i ett bra spel så blir det riktigt pinsamt för Microsoft. 19/02
Skicka en rättelse