Vågar man hoppas på ett Darksiders IV framöver?

Darksiders III belönades med tre av fem av undertecknad, och snittet hos Opencritic stannade på 69. Med andra ord: bra, men inte särskilt mycket mer än så. Med tanke på att detta är en serie som överlevde THQ-döden och som redan levt farligt frågar man sig: är "bara" bra bra nog?

Gunfire Games, som mestadels består av gammalt Darksiders-folk, ser ut att kunna andas ut. Darksiders III är ett av skälen till varför THQ Nordic hade ett lyckat 2018 (via PCGamesN) och man fick igen utvecklingskostnaden på bara en och en halv månad.

Darksiders är en "nyckelserie" för THQ Nordic. Kanske dröjer Darksiders IV inte sex långa år?

THQ Nordic har dock händerna fulla med mängder av nya investeringar. På senare tid har man bland annat köpt Kingdom Come-studion, Carmageddon, Kingdoms of Amalur, Goat Simulator-utvecklaren och Bugbear. De har hela 55 spel på gång, varav 35 ännu ej har avslöjats. De har med andra ord att göra framöver – och Darksiders tycks vara en del av den här framtiden.

Jag gissar att utvecklarna inte får 100% av utpriset i butik. 19/02 Absolut. Fast jag skickade bilder till dem - både i förpackningen och utanför. De brydde sig inte alls. Tur nog vet man sina rättigheter. 19/02 @grenadecx: Som konsument när sånt händer kan jag rekommendera starkt att man tar många högupplösta bilder så fort man ser att nåt är trasigt utan att röra saken, visst hade man hoppats på att de alltid skall tro en, men tyvärr finns det många scammers... 19/02 @Devan: Måste ge tummen upp på affischen. Hur många utgåvor har man öppnat med supersnygga bilder och det är vikt på mitten... Det är otroligt synd, nästan som att kasta ner konsten i papperskorgen. 19/02 För mig var detta spel en buggig upplevelse med frame drops från helvetet.. Men jag ger det ändå 2 av 5 för att när det väl fungerade för mig, hade jag kul och klarade även ut det.. 19/02 Jag gjorde. Piskan till Fury var dock sönder i mitten, redan i förpackningen innan jag öppnade den. Då jag beställde från store.thqnordic.com så har det inte varit en lätt uppgift att få den fixad. Först blev jag anklagad till att jag hade pajat den til... 19/02 Svårt att säga då det varierar kraftigt från spel till spel. Utvecklarna till Darksiders 3 nämnde tidigare att ifall de lyckas uppnå 100k sålda kopior av spelet skulle de överväga att göra Darksiders 4. Med den infon kan man utgå ifrån att spelet kostad... 19/02 2an har alltid varit min favorit men måste säga att 3an var riktigt skoj den också, dock rätt så annorlunda från 1an och 2an med Dark Souls influenserna. 19/02 Hur mycket ska det säljas för att täcka utvecklingskostnaden? Ibland verkar spel sälja många miljoner men går ändå back och studion läggs ner. Är det marketing som kostar då? 19/02 Håller tummarna för en fyra då. De sade ju tidigare att om de säljer mer än 100 K så ska det bli en fyra, och de borde de ju gjort vid detta laget. Trean var bra (4) men de hade skalat av en del av sakerna som gjorde de två första så bra. Låt oss träffa... 19/02
Skicka en rättelse