Gjorde sitt bästa kvartal någonsin, utan att släppa några spel.

Paradox Interactive släppte precis sin årsrapport för 2018 och där fanns det sannerligen skäl till att fira. Omsättningen på 1,12 miljarder kronor är en ökning på 39 procent mot föregående år och vinsten (455 miljoner) motsvarar en ökning på 34 procent. Det mest anmärkningsvärda var dock att det fjärde kvartalet blev företagets bästa någonsin, utan att de släppte några nya spel. Bara sex expansioner till redan släppta titlar.

Enligt VD:n Ebba Ljungerud är detta helt i linje med Paradox Interactives filosofi:

2018 was an eventful year for Paradox Interactive. I am proud and happy to announce that we are now putting our best income quarter on the books. We do this without having released any new games during the quarter, which again demonstrates the strength of our core strategy to develop and support games and brands in the long term. Continuous updates and expansions give our games a long life, both in terms of number of players and recurring revenue.

Ljungerud passar också på att blicka framåt, där Age of Wonders: Planetfall och Imperator: Rome är två viktiga releaser, tillsammans med Stellaris på konsol. Hon kommenterar också att året kommer att präglas av en ökad konkurrens inom speldistributions då flera aktörer nu utmanar Steams mångåriga dominans.

For us, these are positive developments. We own a strong portfolio of popular games and well-known brands, content that is very attractive to anyone attempting to enter the distribution market. Our strategy continues to focus on broad cooperation with all leading distributors, both in the PC and the console space. At the same time, we remain dedicated to building our own ecosystem of players around Paradox Interactive as the world’s leading publisher of deep, complex gaming experiences of the highest quality.

Och, vad vi vet har de i samband med detta inte sparkat 800 personer.

Angående prisändringen på DLC så undrar jag om det har hänt mer än en gång? Kommer enbart ihåg att de höjde priserna för vissa regioner, inte alla, och att de sänkte priserna igen efter negativ kritik från spelare. Deras anledning var förändringar av... 21/02 Företag vill ju tjäna pengar på sina produkter, så även Paradox. Men skillnaden mot andra stora utgivare är att det känns som Paradox genuint gillar att göra sina strategispel och även om det är buggar och DLC finns det tonvis med hjärta i produkterna.... 20/02 Jag har själv moddat flera Paradox spel och följt dem nära. Det stämmer inte alls med vad jag upplevt, och även om det skulle stämt så har de full laglig rätt att göra det, det står i licensavtalet som du går med på. Men kan du nämna något exempel som... 20/02 Mmm du missar eller väljer att inte nämna visa ganska viktiga saker i ditt försvar av paradox DLC försäljning. För det första är dom flesta dlc's funktioner som kommer i moddar, så det dom gör är att ta andra människors idéer, och kapitalisterna på dom.... 20/02 Fast de enda som betalat fullpris är ju de med 2000+ timmar speltid som spelat spelet konstant i 7 års tid och köpt alla DLCs på release dagen. Det är ju att jämföra med att köpa WoW + säg 3 expansioner och 7 års subscription vilket går loss på runt 130... 20/02 Vet ni på FZ något mer kring Tender? Är det en teaser-like grej för ett nytt vampire the masquerade? Det känns som för mig att det är typ world of darkness online intro grej. 19/02 Värt att nämna är att om du spelar multiplayer behöver du inte äga alla DLC, det räcker att hosten gör det. Det är jävligt nice. 19/02 Word! 19/02 Jag har köpt flera DLCs till Cities Skyline och tycker det inte är konstigt alls. Köpte spelet på release, det var flera år sen och det var billigt. Inte över 400 kr om jag minns rätt. För mig är det självklart att köpa nån DLC ibland för 5-10 euro för... 19/02 Nu har jag själv egentligen bara spelat Stellaris ordentligt, men förstått att det förhåller sig på samma sätt med EU och CK. Stellaris köpte jag i grundutförande och hade skitkul med, sen köpte jag de DLCs som då hunnit släppas som lade till nya funkti... 19/02
Skicka en rättelse