"Varför skulle Nintendo bry sig?"

Rykteskarusellen snurrar. Igår fick vi nys om att Nintendo var på väg att återuppliva ett "dött och begravet" spel, som inte är vad vi tror att det är. Enligt Nintendoinsider är spelet Scalebound.

I have confidence in my sources to report that it is my understanding that Scalebound has been resurrected as a project to be released as a Nintendo Switch exclusive.

Sajten säger sig inte veta om projektet rebootats eller om de tekniska ambitionerna bantats; Switch är ju inte den starkaste konsolen på marknaden. Xbox One-exklusiva och Platinum Games-utvecklade Scalebound lades ner för ett par år sedan av Microsoft, till fansens besvikelse.

Kotakus Jason Schreier hoppar inte på rykteskarusellen. På Resetera-forumet skriver han:

Anyway, didn’t Platinum literally just announce an action game with co-op multiplayer as a Switch exclusive? I guess it’s possible that Nintendo is also paying for Scalebound, but why would they bother? My guess — and please be clear that this is a guess; I am not confirming or denying anything — is that Platinum re-used a lot of Scalebound’s design and tech for Astral Chain, and people are just getting their wires crossed.

Schreier har (för en gångs skull) ingen insider-information, men det han säger är rimligt. Platinum Games släpper alltså Astral Chain exklusivt till Switch i augusti, och förutom detta har de Bayonetta 3 på gång. Är det rimligt med en tredje Switch-exklusivitet? Vi får väl se...

Den säljer väl inte bäst just nu heller, bara om man kollar in regionala (och tillfälliga) bubblor? 20/02 ”Just nu” syftar på precis det. Att Switch säljer bäst just nu, inte att den totala försäljningen av Switch överträffar PS4. Håller inte med om att exklusiva titlar är det som främst bidrar till försäljning av Switch. Snarare att du kan spela multiforma... 20/02 Den har sålt bra, men det är inte den mest framgångsrika konsolen på marknaden just nu. Den har fortfarande inte sålt lika mycket som ps4 eller xbox one. För att de ska kunna fortsätta försäljningen nu när de har använt alla sina stora IP'n på bästa möj... 20/02 Varför behöver Nintendo desperat exklusiva titlar? De har den just nu mest framgångsrika konsolen på marknaden och har ett riktigt bra år framför sig när det gäller spel till konsolen. Vet inte om du använder ordet desperat riktigt rätt här. 19/02 Nu är ju inte Kotaku källa till nyheten men annars så är väl troligen Kotaku (och Jason Schreier) de som har bäst facit när det gäller sådana här rykten/avslöjanden? 19/02 Kan vi gemensamt besluta att sluta använda Kotaku som källa till någonting överhuvudtaget? "Varför skulle Nintendo bry sig?" Därför att Nintendo desperat behöver exklusiva titlar. Har dock lite svårt ändå att se att Nintendo skulle punga upp för Scalebo... 19/02 Microsoft har sedan Xbox 360 fokuserat på MP, så det förvånar mig inte det minsta. Faktum är att Insomniac som är en av mina favorit utvecklare inte lyckades intressera mig det minsta när de först gjorde spel för EA och senare Microsoft. Rare, en utveck... 19/02 Ok. Är det något sådant som hände så är det inte konstigt att hela projektet gick åt skogen. Att tvinga på co-op i ett spel designat för SP är bara en sån dum idé. 19/02 Finns väl även risk att det här ryktet rinner ut till ingenting alls. Om det är något som är återkommande varje Nintendo-generation är det rykten om great things som aldrig händer (helst om något "vuxet"). 19/02 Är det möjligt att MS sålt licensen till Nintendo? Ja, det mesta är möjligt. Känns det troligt? Knappast. Däremot snackas det en del om att ett annat spel av Platinum Games som kommer till Switch (Astral Chain) ska ha använt rätt mycket material de gjor... 19/02
Skicka en rättelse