Inte så vital längre, alltså.

Sony har meddelat (via Gematsu) att de "snart" slutar upp med att producera de två sista PS Vita-modellerna i Japan (PCH-2000 ZA11 Black och PCH-2000 ZA23 Aqua Blue). Med den går Playstations bärbara dagar i graven, som inleddes med PSP för 15 år sedan. PS Vita tog vid 2012.

Vitan blev dock aldrig särskilt vital. Det talas om mellan 10–15 miljoner sålda enheter, men några officiella siffror finns inte. Som jämförelse har DS sålt i 154 miljoner ex. 3DS? 74 miljoner.

Allvarligt, jag förvånades mer över att Sony ännu utvecklar PS Vita-enheter än att produktionen läggs ner. Nåväl, PS Vita var enligt min mening fantastisk att spela på, men det fanns inte mycket att lira. Jag minns i alla fall Persona 4: Golden, Gravity Rush och Tearaway med värme.

Och, åh, Everybody's Golf förtjänar att nämnas. Det räddade många dödstråkiga flygresor.

Artikeln fick mig faktiskt att ta beslutet att köpa en Vita, oled-varianten. Kan tyckas sent, men det finns ändå förhållandevis goda argument att hoppa på tåget än idag i min mening. Har länge velat prova på en handhållen spelkonsol och tänkte det var... 20/02 Vitan är en fantastisk konsol, väldigt trist att den till slut går i graven. Hoppas innerligt att Sony vid tillfälle omvärderas sitt beslut och faktiskt ger den en uppföljare. (jodå, jag äger en Switch men tycker inte att Switchen kan ersätta Vitan, den... 20/02 Tråkigt .. älskar Ps vita. Viste ju om att de skulle sluta producera spel kasseter sedan ett tag tillbaka så detta var ju inte någon överaskning direkt. Har dock både backup konsoler samt spel så jag klarar mig ett bra tag . 20/02 Som en investering kanske det är värt om man har möjlighet att förvara ett gäng. Men 20 inplastade spelkonsoler tar ju lite plats så sparar nog hellre på andra sett. Risken med en portabel konsol är ju att batteriet sväller och förstör den. Jo en bet... 20/02 wow trodde vita dom inte gjorde sen länge.. 20/02 Så nu kanske det kommer portas en massa Vita-spel till Switchen? Jag har bara spelat Vita en gång. men har spelat PSP desto mer. Är sugen på att leta fatt en PSTV så att jag kan spela en del av vita-spelen på TVn. 20/02 Åh, jag spelade på min Vita senast igårkväll och tycker att det är sorgligt att eran snart är över. Säger som @loevet, önskar att jag hade köpt en extra konsol som backup när jag var i Japan sist. Kanske får be någon kompis där att köpa en åt mig innan... 20/02 Okej, mycket man kan göra. Så hi-tech är jag dock inte. Så för den som vill och kan, kan alltså koppla både sin playstation dosa och sin Playstation 3/4 till sin smarta telefon? Intressant. Dock är jag inte intresserad av det. För min del så köper jag... 20/02 Är ju dock möjligt att koppla ps dossan till mobilen också och således enbart använda mobilen som skärm. (Bra när inte tvn är tillgänglig) 20/02 Har 2 men switchen fick ta över och ps4an är överfull av spel. 20/02
Skicka en rättelse