Three kingdoms, nästa stora titel i Total Wars historiska serie, släpps den 23 maj efter att nyligen ha blivit uppskjutet. Förhoppningsvis använder Creative Assembly tiden till att putsa på de delar som fick kritik efter den senaste provspelningen, där bland andra FZ deltog.

En anledning till de rynkande ögonbrynen har handlat om att serien i och med Three Kingdoms antagit en lite för fantastisk bana, där generaler och hjältar ur den till stora delar fiktiva romanen Romansen om de tre kungadömena har väldigt stora, framträdande roller. Generalerna kan äga slagfälten, duellera och har enligt kritiker gjort att spelet tappar lite av den verkliga förankringen till förmån för mer Warhammer-aktigt gameplay.

I en nysläppt video visar CA nu upp delar av Records-läget, det klassiska, historiska läge som ska vara anpassat för traditionaliserna i communityt. Filmen visar en smula kampanj-gameplay, men fokuserar mest på ett större slag. Vad exakt som skiljer den här striden från en Romance-strid, förutom att man inte duellerar eller använder förmågor, är oklart. Men slaget ser i alla fall ut att bölja lite långsammare än tidigare bataljer vi sett.