Problemtyngda Starbreeze har släppt en kvartalsrapport för förrra årets sista kvartal, och siffrorna är som väntat allt annat än glada efter höstens ekonomiska kaos.

Företaget rapporterar en nettoomsättning på 82,5 miljoner kronor, samtidigt som man gjorde av- och nedskrivningar på över 1,4 miljarder kronor. Resultatet före skatt landade på minus 1,26 miljarder. På helåret 2018 blev resultatet före skatt minus 1,347 miljarder, vilket säger något om hur tungt sista kvartalet gick.

Företaget släppte Overkill's The Walking Dead till pc i november, ett spel som sålt dåligt och fått svala recensioner. Rapporten klargör att man fått in 34,1 miljoner kronor i nettoomsättning på spelet. Som jämförelse drog över fem år gamla Payday 2 in drygt 20 miljoner.

Trots bekymren säger spelutgivaren 505 Games att konsolversionen av The Walking Dead fortfarande är på banan. I en tweet dementerar man ryktena om att konsolversionen lagts ner, och säger att utvecklingen pågår och att mer info kommer framöver.

Läs mer om Starbreeze-kaoset i vår tidigare rapportering via dessa länkar.

Uppdatering (10:45): nyss kom ett pressmeddelande som säger att Starbreeze begärt och fått beviljat tre månaders förlängd rekonstruktionsperiod för sina bolag. I december ansökte företaget om rekonstruktion för att skala bort förlusttyngda sektioner och satsa på kärnverksamheten (spel), och man fick till den 3 mars på sig. Nu förlängs alltså perioden fram till i sommar.

Tidigare har aktieägarna kallats till en extra bolagsstämma den 7 mars.