Mörkt 2018 för den svenska studion.

Problemtyngda Starbreeze har släppt en kvartalsrapport för förrra årets sista kvartal, och siffrorna är som väntat allt annat än glada efter höstens ekonomiska kaos.

Företaget rapporterar en nettoomsättning på 82,5 miljoner kronor, samtidigt som man gjorde av- och nedskrivningar på över 1,4 miljarder kronor. Resultatet före skatt landade på minus 1,26 miljarder. På helåret 2018 blev resultatet före skatt minus 1,347 miljarder, vilket säger något om hur tungt sista kvartalet gick.

Företaget släppte Overkill's The Walking Dead till pc i november, ett spel som sålt dåligt och fått svala recensioner. Rapporten klargör att man fått in 34,1 miljoner kronor i nettoomsättning på spelet. Som jämförelse drog över fem år gamla Payday 2 in drygt 20 miljoner.

Trots bekymren säger spelutgivaren 505 Games att konsolversionen av The Walking Dead fortfarande är på banan. I en tweet dementerar man ryktena om att konsolversionen lagts ner, och säger att utvecklingen pågår och att mer info kommer framöver.

Läs mer om Starbreeze-kaoset i vår tidigare rapportering via dessa länkar.

Uppdatering (10:45): nyss kom ett pressmeddelande som säger att Starbreeze begärt och fått beviljat tre månaders förlängd rekonstruktionsperiod för sina bolag. I december ansökte företaget om rekonstruktion för att skala bort förlusttyngda sektioner och satsa på kärnverksamheten (spel), och man fick till den 3 mars på sig. Nu förlängs alltså perioden fram till i sommar.

Tidigare har aktieägarna kallats till en extra bolagsstämma den 7 mars.

Skicka en rättelse
Skulle nog främst säga att problemet är att det finns någon slags slapp attityd om att "Jag behöver inte veta det" skulle vara en bra ursäkt till att vara obildad. Jag antar att det är någon slags försvarsmekanism. Istället för att bara kort och gott... 22/02 Technical Neckbeards 1 - FZ 0 21/02 Det är nederländska för bolagsstämma. Du vet, de käkar pmmes frites och majjo - hala fingrar. Tack! 21/02 En fråga till @Tomas Helenius , vad är en "bolagsstäwmma"? :D Hoppas att StarBreeze får ordning på företaget, skulle vara trist om dom gick under. 21/02 Är det ens lönt av dem att släppa Walking Dead spelet på konsol? Finns det verkligen en ansamling folk som vill köpa spelet? 🤔 21/02 Jag var inte så allvarlig heller. Svårt med enbart skrift & det väl också det som är skillnaden på en bra författare och andra. Konsten att förmedla känslor. Sedan, du som är ekonom tror jag vet att ibland måste skrift kompletteras med siffror (eller... 21/02 same here, problemet med dagens internet-forum är väl att har man inte 10,000 smileys, blinkande gubbar och dylikt så skämtar man inte längre eller pikar lite retsamt, då är man gravallvarlig och dryg. 21/02 Skulle inte kalla det för fackspråk, det är vedertagna begrepp som alla känner till. Mitt inlägg var dock mest menat som ett skämt, absolut inte menat att vara drygt. 21/02 Det kallas fackspråk. Tycker du att Tomas ska börja använda termer som journalister bara förstår. Jaja. Tycker det bara är roligt. Ha det gott. 21/02 Ekonomer. 21/02