Spelprenumerationstjänsten Game Pass kan vara på väg till Nintendo Switch. Likaså den hyllade Xbox-exklusiviteten Ori and the Blind Forest. Och detta kan ske i år.

Dessa obekräftade uppgifter om utökat samarbete mellan Microsoft och Nintendo kommer från en video av Direct-Feed Games, ett Youtube-konto som enligt Game Informer har ett bra facit vad gäller Nintendo-rykten. Man säger sig ha fått de senaste dagarnas samarbetsrykten bekräftade från flera källor, och uppger att Microsoft planerar att ta streamingtjänsten Xcloud till Switch. Det skulle göra det möjligt för den hårdvaruklenare Switchen att köra tyngre spel, och utöka spelbiblioteket markant. För Microsofts del skulle det innebära en intäktsström från prenumeranter.

Microsoft har på senare år visat stort intresse för öppenhet mellan plattformar. Man släpper numera egenutvecklade spel till både Xbox One och pc (via Windows Store) och låter den som köper ett spel spela det på båda plattformarna. Man har också pushat för crossplay, släppt Minecraft till Switch och uttryckt önskan att sprida Xcloud till... tja, till allt.

Microsoft och Nintendo har såvitt känt inte kommenterat uppgifterna.