Låter ryktet intressant?

Spelprenumerationstjänsten Game Pass kan vara på väg till Nintendo Switch. Likaså den hyllade Xbox-exklusiviteten Ori and the Blind Forest. Och detta kan ske i år.

Dessa obekräftade uppgifter om utökat samarbete mellan Microsoft och Nintendo kommer från en video av Direct-Feed Games, ett Youtube-konto som enligt Game Informer har ett bra facit vad gäller Nintendo-rykten. Man säger sig ha fått de senaste dagarnas samarbetsrykten bekräftade från flera källor, och uppger att Microsoft planerar att ta streamingtjänsten Xcloud till Switch. Det skulle göra det möjligt för den hårdvaruklenare Switchen att köra tyngre spel, och utöka spelbiblioteket markant. För Microsofts del skulle det innebära en intäktsström från prenumeranter.

Microsoft har på senare år visat stort intresse för öppenhet mellan plattformar. Man släpper numera egenutvecklade spel till både Xbox One och pc (via Windows Store) och låter den som köper ett spel spela det på båda plattformarna. Man har också pushat för crossplay, släppt Minecraft till Switch och uttryckt önskan att sprida Xcloud till... tja, till allt.

Microsoft och Nintendo har såvitt känt inte kommenterat uppgifterna.

Skicka en rättelse
Nintendo gör allt dem kan för att få vantarna på Crackdown 3. 22/02 Mycket trevligt! Som Xbox-spelare (duh) och Switchägare så passar det här som hand i handske. Så länge vissa bitar som progression, saves och achievements är oberoende av plattform så kommer det att bli grymt. Sea of Thieves kommer att bli stort på Swit... 22/02 :) 22/02 Jag trodde du menade exklusivt till deras Microsoft Store :) Men nu förstår jag att du menar till plattformarna Xbox och Windows. 22/02 Ja precis, Microsoft exclusivt. De kallar hela alltet Xbox nu. FZ rapporterade om det för någon månad sedan 22/02 Nej, Windows 10. Här är det ju :) https://store.steampowered.com/app/387290/Ori_and_the_Blind_Forest_Definitive_Edition/ (+ gamla versionen https://store.steampowered.com/app/261570/Ori_and_the_Blind_Forest/) 22/02 Microsoft exclusivt jo. Eller sitter du på linux och Wine? 22/02 Exakt, jag tror varken N eller MS kommer lägga ut sina nyare titlar på varandras plattformar, men tror mer det handlar just spel från någon generation tillbaka. N har ju egentligen allt att vinna nu om de tänkt köra sin Nintendo Online-tjänst i framtide... 22/02 Egentligen en icke-nyhet, sett till vart vindarna drar, det är här vi är nu. Det kanske "tycks som en grej" i nuläget men streaming-plattformar kommer vara standard väldigt, väldigt snart och självklart kommer man vilja nå ut till så många som möjligt.... 22/02 Ori är väl inte Xbox exklusivt? Jag har både den vanliga och Definitive på Steam iaf. 22/02