Vi har dessutom läckta specifikationer som påstås vara från de två konsolerna.

Rykteskarusellen kring Xbox-framtiden snurrar vidare. I fjol började det viskas om att Microsoft planerar två nya Xbox-konsoler för 2020 – en traditionell enhet och en streaming-maskin. Enligt Jeuxvideo (via VG247) ska dessa två nextgen-konsoler avtäckas med buller och bång under sommaren E3. E3 2019 är en årgång som Microsoft redan har flaggat för är viktig för dem.

Lockhart är streaming-maskinen, utan diskläsare. Anaconda (går stick i stäv med ryktet om att konsolens utvecklarkit heter "Anaconda") ska bli den kraftfullare maskinen av de två (påstådda specifikationer nedan) med 4K-upplösning. Lockhart? 1080p. Båda har SSD. Anaconda sägs kosta runt 500 dollar och Halo Infinite blir en releasetitel när maskinerna släpps i slutet av 2020.

Se till att tisslet och tasslet med gängse nypor salt, så håller vi er uppdaterade.

Xbox Lockhart specs

CPU: Custom 8 Cores – 16 zen threads 2

GPU: Custom NAVI 4+ Teraflops

RAM: 12GB of GDDR6 memory

Storage: 1TB NVMe 1 + GB / s SSD hard drive

Xbox Anaconda specs

CPU: Custom 8 Cores – 16 zen threads 2

GPU: Custom NAVI 12+ Teraflops

RAM: 16GB of GDDR6 memory

Storage: 1TB NVMe 1 + GB / s SSD hard drive

Skicka en rättelse
Min poäng var att du överdriver. 3 konsoler på 6 år varav ena är en krympning är inget utöver det vanliga. Och det finns gott om spel till Xbox one som är roliga, de ser även till att man kan spela äldre 360 och första gen xbox spel med högre grafik om... 25/02 Min poäng va att Sony ser till att sin konsol har spel också och inte bara gör nya konsoler varje år. 25/02 Håller med. Men gjorde mig av med min spelburk förra året pga tidsbrist. Burken stod mest bara. Uppgraderade istället Xboxet till ett One x, och jag har nog spelat mer på xboxet dom senaste 4 mån än jag gjorde på datorn under 12 mån, och Game pass är... 25/02 Skönt att konsoll vs PC är en no brainer för mig. Jag kör bägge :) Bilspel, assasins creed, RDR, GTA, tomb raider, uncharted körs klockrent på konsoll och Battlefield, subnatica liras på PC 24/02 Spännande med nya konsoler och nya generationer teknik. Då även fast jag 2016 emigrerade till PC och Steam som huvudplattform för multiformat titlarna är ju detta mycket intressant att följa. Kommer att skaffa PlayStation 5 för Sonys egna hemmasnickrade... 24/02 @Bojkott: Eh nej, enligt tester kör battlefield 5 på xbox one x 1330p till 4k men når nästan alldrig 4k. Men visst xbox one x prestandan mär imponerande för pengen. Men det finns dom som byggt dator för runt 6000 som når och går om xbox one x prestandan... 23/02 Självklart inte, det var det jag menade, Xbox enda fördel är priset. En PC är dyrare inköpspris mennkannå andra sidan erbjuda så mycket mer. Ang mitt exempel att kunna köra bf1 på en förhållandevis uråldrig PC var bara lite prat om att man kan komma und... 23/02 Xbox One X, som idag kan köpas för 3790kr, driver BF1 (och BF5) i 4K och 60 FPS. Det tror jag ingen PC skulle klara av för det priset. 60 FPS är vad du i regel ligger på med ett 1070 Ti i 1440p med inställningarna på High. 23/02 Billigare med konsoll än en bra PC. Mycket smidigare. Plug and play liksom. PC är krångligare... så är det bara. Men betalar man fyra gånger så mycket så ska självklart PCn vara kraftfullare. 23/02 Microsoft har Xbox one, one S och one X Sony har PS4, ps4 slim och ps4 pro. Så du överdriver en hel del. 23/02