Epic spänner de ekonomiska musklerna

Har du tom plånbok men är en jäkel på Fortnite? Då kan det vara läge att lägga in några extra rundor, för Epic har meddelat att den totala prispotten för Fortnite 2019 ligger på hissnande 100 miljoner dollar, eller motsvarande 930 miljoner kronor.

Vägen till slutspelet börjar med tio kvalifikationsomgångar veckovis online, vilka går av stapeln mellan 13 april och 16 juni. Varje vecka står över nio miljoner kronor på spel, och de 100 bästa solospelarna samt de 50 bästa 2-spelarlagen kommer gå vidare till slutspelet på plats i New York. I slutspelet ligger den samlade prispotten på 280 miljoner kronor, och alla deltagare är garanterade minst 460,000 kronor.

Därefter kommer man fortsätta att arrangera turneringar varje vecka fram till årets slut, men då med olika spellägen och format. Även där kommer prispotten ligga på över 900,000 varje vecka. Som om det inte vore nog kommer man även tillhandahålla turneringsverktyg och prispengar till utvalda samarbetspartners, så att fler länder kan dela i Fortnite-turneringar.

Några som inte lär få en spänn är dock arrangören bakom den utskrattade och högst inofficiella Fortnite-mässan i Storbritannien, som Epic nu har stämt.

Skicka en rättelse
två 18 åringar med för mörk humor o 15 timmar editing i varje klipp https://www.youtube.com/watch?v=Car9wTm3zhs 31/03 Givande kommentar med otroligt bra källreferat! 24/02 Fortnite är dött 24/02 Du har helt klart en poäng. Kidsen kommer inte byta till apex. Dom gillar variationen av det tecknade och byggandet och skutandet, miljön ser ju ut som taget från en tecknad serie. Apex tilltalar nog äldre, dör har det nog mer med taktik av aggressivt... 24/02 Jag tvivlar på att Apex kan konkurrera med Fortnite, i varje fall inte om kidsen. Dottern och alla hennes polare tycker att spelet är fullständigt irrelevant. Man kan ju inte ens bygga eller förstörs saker, vad är det då meningen med allt? Jag ka tro... 24/02 Jag har ingen aning om dom kan konkurrera med fortnite. Men det var på Twitch jag la märke till tronsskiftet förra gången mellan pubg och fortnite. När alla streamers byter spel, så följer flocken efter. 24/02 Som @leffe76 sa i ett senare inlägg, det svänger. För stunden när jag skrev var det 600 000ish fortnite veiws och 120 000ish Apex. Jag själv är inte minsta intresserad av något av spelen, satt bara på Twitch av en händelse när jag såg just denna artikel... 24/02 Högt uppsatta kommunister lever som kungar så jag vet inte riktigt vad du menar med det där. Har nog inte alls med vad han menade 24/02 Tyvärr är det så i stora hela. Om nån ska ha mycket så måste nån annan ha lite. Man får väll bara hoppas att dessa framtida mångmiljonären tänker på att kanske hjälpa människor i sin närhet som kan hjälpen tänkas behöva. Det är upp till var å en i slutä... 24/02 Och just nu ganska lika. Apex 141k, fortnite 127k. Ja det svänger. 😀 24/02