Har du tom plånbok men är en jäkel på Fortnite? Då kan det vara läge att lägga in några extra rundor, för Epic har meddelat att den totala prispotten för Fortnite 2019 ligger på hissnande 100 miljoner dollar, eller motsvarande 930 miljoner kronor.

Vägen till slutspelet börjar med tio kvalifikationsomgångar veckovis online, vilka går av stapeln mellan 13 april och 16 juni. Varje vecka står över nio miljoner kronor på spel, och de 100 bästa solospelarna samt de 50 bästa 2-spelarlagen kommer gå vidare till slutspelet på plats i New York. I slutspelet ligger den samlade prispotten på 280 miljoner kronor, och alla deltagare är garanterade minst 460,000 kronor.

Därefter kommer man fortsätta att arrangera turneringar varje vecka fram till årets slut, men då med olika spellägen och format. Även där kommer prispotten ligga på över 900,000 varje vecka. Som om det inte vore nog kommer man även tillhandahålla turneringsverktyg och prispengar till utvalda samarbetspartners, så att fler länder kan dela i Fortnite-turneringar.

Några som inte lär få en spänn är dock arrangören bakom den utskrattade och högst inofficiella Fortnite-mässan i Storbritannien, som Epic nu har stämt.