Ännu en utvecklare försöker sig på den i ärlighetens namn rätt överbefolkade genren ”sandbox-överlevare med crafting som släpps i Early access”. Den här gången är det dock ett western-spel, vilket torde kunna locka en och annan som inte känner att Red Dead 2 gav tillräckligt med damm under västen.

Upp till 150 spelare kommer att kunna köra på dedikerade PvP, PvE, och rollspels-servrar, där de kan bygga sina egna bosättningar, idka handel med den spelardrivna ekonomin, och sätta spelets ”intrikata moralsystem” på prov. Spelets utgivare beskriver hur det går till:

”Med moralsystemet kan spelarna bygga upp ett rykte som regionens försvarare genom att skydda andra spelare och bosättningar från NPC:er eller spelargäng – eller så kan de själva bli kallblodiga laglösa som terroriserar lokalbefokningen.”

I trailern ovan visas fina landskap upp, men också gameplay med framrate som ser ut att vara under all kritik. Vi får hoppas att man fixar till detta innan Outlaws of the Old West kommer till Early access 12 mars, där det ska stanna i åtminstone ett år.

FZ kommer att testa spelet så fort det blir tillgängligt, men redan nu kan ni diskutera det i tråden som forumiten Devan skapat.