"Försäljningen av våra huvudtitlar blir allt bättre på pc."

Capcom hjärta pc. Det är kanske inte ett förhållande som alltid varit självklart, men efter de monstruösa framgångarna för Monster Hunter World, inte minst på Steam och i väst, inser den japanska speljätten potentialen. Capcomchefen Haruhiro Tsujimoto skriver till aktieägarna:

Also, from the viewpoint of promoting digital strategy, expansion of PC platform spread cannot be overlooked. The sales ratio of the PC version in our main title has been improved every year, and we will strive to further expand sales as an important platform.

Om översättningen låter lite "wonky" är det på grund av Google Translate, men budskapet går fram; Capcom-titlar presterar allt bättre på pc, och Capcom ämnar dra nytta av detta genom att satsa ännu hårdare. Inga specifika pc-säljsiffror för 2019-aktuella Resident Evil 2 finns, men mottagandet bland Steamanvändare är varmt: 96 procent av 12 000 spelare ger tummen upp.

Och till hösten väntar Iceborne, första expansionen till Monster Hunter World.

Capcom gör väldigt bra spel just nu. Ska definitivt köra Monster hunter world mer i höst när expansionen kommer! Det var inte ett bra spel det är ett bra spel under utveckling. Ska själv hoppa in och spela mycket mer innan hösten. 27/02 Dom kan ju börja med att släppa all content på PC istället för att behandla oss som skit. Det finns mods som låser upp content som utvecklarna sitter och håller på för att följa nån sorts släppschema. https://i.imgur.com/T2I69fL.png Det verkar också som... 27/02 Monster Hunter: World verkade intressant på alla sätt och vis tills jag insåg att man enbart slåss mot bossar likt Dauntless. Jag hade ju hoppats på ett modernt PSO att grinda så det var väl synd. Det ska dock sägas att jag flera gånger trots detta fund... 27/02 Köpte och installerade, men samma även för mig, det kom mer intressanta lir och gick före i kön 27/02 Blev samma för mig. Ett mycket bra spel och fighterna var bra men fick spendera 10-15 min varje gång att lära om dem när man loggade in. Hur gjorde jag detta nu... Kanske får hoppa på det igen lite senare i år. 27/02 Tyckte jag hade ganska bra koll, men ungefär vid första questet där man ska döda pink rathian så kom det en massa andra spel ivägen. 26/02 Spelutvecklare kan ta lärdom utav att skapa ekologi inom spelsystem. Otroligt att se hur naturen fungerar med de alldra minsta varelser till de större, är sällan man får en så mysigt spelupplevelse rent naturmässigt. 26/02 Då kanske man vågar hoppas att titlar framöver inte försenas nästan ett år mot konsolreleaserna. 26/02 Hmm, kom helt av mig med MH:W, lyckades aldrig riktigt få kläm på spelet. Blev för stora mellanrum i spelsessionerna så hade ingen direkt koll på hur stridsmekaniken fungerade när jag väl återvände. Synd, det var ett bra spel annars 26/02
Skicka en rättelse