Signerat och klart för Conan Exile-männen.

I ett investerarmeddelande berättar Funcom att de skrivit på ett avtal om att få göra spel i Dune-universumet. Avtalet görs med Legendary Entertainment, som innehar rättigheterna att göra film och tv av franchisen, och gäller “minst” tre ny titlar på konsol och pc.

Frank Herberts science fiction-saga om ökenplaneten Arrakis skrev redan 1965, och har sedan dess avhandlats i de flesta medier, inklusive spel. 1992 släppte Cryo Interactive (då kända för mediokra äventyrspel) Dune, och samma år publicerade även Westwood en Dune-titel: Dune II, ett stilbildande RTS. Uppföljaren Dune 2000 är en remake som inte alls gav samma eko i spelvärlden. Efter ytterligare ett RTS-försök 2001 från Westwood släppte sedermera Cryo Interactive också ett nytt äventyrsspel 2001.

Sedan dess har det varit relativt tyst på Dune-fronten. Kanske kan Funcom blåsa liv i den en gång så populära serien, och få lite draghjälp av Denis Villeneuves (Blade Runner 2049) filmatisering som börjar spelas in i år.

Vilket Dune-spel har varit din favorit?

Skicka en rättelse
Körde igenom nästan hela Dune back in the day på Amiga. Underbart spel! De flesta verkar ha större koppling till Dune 2, men Dune är bättre helt enkelt även om det är två HELT olika spel. 22/01 @MEG: Nej, men ska prova nästa helg. Gratis helg då. :D 28/02 Någon som spelar Conan Exile, vad är isf er åsikt om spelet? 28/02 För att inte tala om att Conan Exiles dragit in så mycket cash att bolaget gått från ruinens brant till att vara helt skuldfria, med en kassa som tillåter framtida utveckling i 2 år till utan att det behövs mer intäkter. 27/02 @Juel91: Helt ärligt minns jag inte i detalj, det var 20 år sedan jag läste den. Det var något om att författaren gjorde likhetstecken mellan att vara bra på att slåss vara för att man växt upp i tuff klimat, typ Fremen gjorde slarvsylta av galaxens bäs... 27/02 jaaa och sen neeej 27/02 @Belfry: Det verkar som dom har lyckats vända på siffrorna. 2018 var företagets mest lönsamma någonsin sen det startades; och med redan 5 nya spel under utveckling ser det positivt ut. Dom har nyss även köpt upp en utvecklingsstudio i Portugal som är... 27/02 Funcom alltså, de har ju inte direkt lyckats med speciellt många spel rent ekonomiskt. Jag är dock förtjust i Dune och håller tummarna för att det blir bra. 27/02 @Johlor: Ah. Nej dom har gått över till Unreal sedan ett tag tillbaka för nya spel som dom skapar. Deras egen Dreamworld Engine blev inte hållbar att fortsätta med då dom inte hade resurserna till att utveckla den på det sätt som behövdes. 27/02 Synd att det är funcom, man blir genast mindre intresserad 27/02