Dags att fånga alla - och fler!

Alldeles nyss visade Nintendo upp nästa del i den vansinnigt populära Pokemon-serien som får namnet Pokemon: Sword and Shield. Det bjöds på korta gameplay-sekvenser (som man poängterade inte var "final") men också snack från utvecklaren Game Freak.

Sword and Shield är en helt ny del som utspelar sig i Galar-regionen, med sina egna unika Pokemon. Du kommer kunna att välja mellan tre olika startpokemons, chimpansliknande Grookey, kaninavartan Scorbunny och vattenödlan Sobble.

Tre nya startdjur!

Pokemon: Sword and Shield släpps till Nintendo Switch i slutet av året.

Skicka en rättelse
Super Mario Odyssey och Smash Ultimate är najs, men i övrigt inte så många intressanta titlar håller jag med om (Ja jag har klarat Breath of the Wild, och nej jag tyckte inte om det). Måste erkänna att jag blev lite hype på detta med dock! :) 28/02 Faen, önskade verkligen att dom hade gjort en helt ny remake av Blue and Red spelen. Tycker personligen att 150 pokemon räcker för att set ska vara intressant, orkar inte fler! Hade varit kanon med en liknande grafik som Ni No Kuni och att man fick styr... 28/02 Det är inget spel som lockar mig, har dock inte varit speciellt intresserad av Pokémon spel sedan Generation 4. Gillar hur alla de fyra första generationerna hänger ihop med varandra. Men det är kul att se alla spel serier går över från Nintendo 3DS til... 28/02 Inte alls sant. Finns tonvis med nya Pokemon som har en helt annan design idé i senare generationer. Givet så kommer det ett till spöke likt Ghastly ibland, eller en sköldpadda som Squirtle eller ödla som Charmander, men sedan har du Pokemon som denna:... 27/02 Det jag saknar i ett Pokémon spel är äventyret. Det blir bara mindre och mindre av äventyret och mer och mer av irriterande NPCs som avbryter vartannat steg för att berätta hur bra vänner vi är. Världarna bara krymper för varje version och snart kan man... 27/02 Jag spelade dom första spelen när dom kom (red, blue etc) men slutade efter gold/silver. Skulle vilja påstå att dom uttömde alla möjligheterna av unika pokemons med gold/silver sett till design. Efter dom spelen så har alla nya påmint om någon/några red... 27/02 Om inte annat kan gräset röra på sig och går man dit stöter man på en Pokémon. På så sätt ser man inte vilken det är men kan andå bestämma om man vill slåss. Funkar bara i gräs dock. 27/02 Håller med om att random encounters är drygt, speciellt när man inte vill slåss utan bara ska till en stad eller liknande. Dock är ju i alla fall Pokemon-serien lite förskonad i det att man använder "tall grass"-systemet, och att man kan använda Cut-mov... 27/02 Haha! Du kan göra allt det där utan random encounters. Har du spelat Chrono Trigger? Där syns alla fiender i spelet, du springer in i dem och striden börjar. Kontra klassiskt Final Fantasy där det alltid var random encounters överallt. Du får xp och kan... 27/02 @Verdurakh: Det va på tiden ;) 27/02