Nyhet om bättring och bot på pc kommer på E3.

Det senaste året har Microsoft haft spenderbyxorna på (om än inte uppdragna till hakan, som THQ Nordic) och lagt beslag på: Playground Games (kända för bland annat Forza Horizon 4), Compulsion Games (We Happy Few), Undead Labs (State of Decay 2), Ninja Theory (Hellblade, bilden), Inxile (Wasteland 2) och Obsidian (Pillars of Eternity II). Puh!

Att små företag köps upp av större brukar inte innebära godis för kreativiteten (under Microsoftflagg har exempelvis inte Rare glänst som i fornstora dagar), men för PC Gamer berättar Phil Spencer att deras ambition är att samtliga nyförvärv ska behålla sin kreativa frihet.

The opportunity for collaboration and shared learning across our new and existing teams is potentially what’s most exciting to me. It’s been inspiring to hear stories already of how the incredible talents across these teams are reaching out to connect, share and learn from one another.

Spencer menar också att det för, just Inxile och Obsidian, inte behöver innebära ett tvärt kast från pc till Xbox. Det är upp till utvecklarna hur de vill tackla detta. Faktum är att Spencer inte förväntar sig att deras nya rollspelsstudior ska skifta fokus, även om han förstås vill att spelen ska slå brett.

Och på tal om pc: Microsoft och Spencer har erkänt problem för spelen på Windows 10 och i Microsoft Store, och säger sig beredda att jobba för att lösa detta. Räkna med nyheter på E3.

I know we’ve talked quite a bit over time about what we want to deliver for the player on pc, but at E3 this year, and throughout 2019, you’ll begin to see where we’ve been investing to deliver across Store, services, in Windows and in great games. It’s just the beginning.

Skicka en rättelse
Det här är första generationen nånsin som jag inte har alla konsoler. Både Xbox och Xbox 360 hade strålande spelutbud men det går verkligen inte hitta spel nog att köpa en Xbox One för. Det är fortfarande typ bara Powerstar Golf och Project Spark som... 01/03 @Oggmeiler: Om de vill sälja x-boxar så gör de. Eftersom med bra exklusiva köpte jag x-box, nu tappar de försäljning, tvivlar på att jag är den enda som tänker så. 01/03 Självklart så ser MS hellre att folk spelar på Xbox än på PC. Spelare på Xbox måste betala för multiplayer. Om någon köper spel från andra utvecklare på Xbox får MS 30% (?) av priset - om någon köper spel från andra på PC lär det sällan vara från MS-sto... 01/03 @Mirage: Varför tror du att MS bryr sig om du spelar på PC eller Xbox? 01/03 @Haziza: Oh hahahaha, den var bra... Jag har alltid föredragit x-box men för att MS ska kunna ta in försprånget som Sony har nu med denna konsollgenerationen, speciellt med exklusiva titlar (tex Horizon: Zero Dawn, Spider-Man, God of War, The Last of... 28/02 Känns bra, Xbox pissar snart på Playstation! :) Nästa gen kommer PS inte ha mycket att komma med! 28/02 Hehe okay. Jag har inte kommit så långt i Tropical Freeze så jag har ingen direkt åsikt. Det lilla jag har spelat fick nästan kontrollen att hamna ute på gräsmattan (förbannade vagn). ;) Kommer antagligen inte spela igenom det förrän jag har kommit ifat... 27/02 @Barak: På fjärdeplats efter Jet Force Gemini ;) Fast än hur mycket jag älskar Rare's Country serie och särskilt DK64 så måste jag säga att Tropical Freeze är det bästa DK spelet. 27/02 Tror inte följande tagits upp på FZ. Microsoft har preview builds av WIndows 10 där det testas att spelen använder Xbox infrastruktur istället för den som den vanliga storen använder (https://arstechnica.com/gaming/2019/02/microsoft-takes-a-big-step-tow... 27/02 Var placerar du Donkey Kong? :) 27/02