Skynet ser till att allt går sjysst till.

Fusk och online-spel går dessvärre hand i hand (vilket FZ:s omröstning visade), och PUBG är långt ifrån ett undantag. Till dags dato har man bannat inte mindre än 13 miljoner fuskare, vilket ger en fingervisning om hur stort problemet faktiskt är.

Utöver skydd som BattlEye och Uncheater meddelar man dock i ett brev till communityn att man även nyttjar maskininlärning för att analysera spelarnas mönster, för att på så sätt upptäcka abnorma handlingar. Hela 3 TB av data och 10 miljoner rapporter måste gås igenom varje dag, samtidigt som man håller ett öga på webbplatser och dylikt som sprider fusk.

Man samarbetar även med erfarna anti-fuskföretag för att stärka säkerheten och skydda sig mot nya typer av attacker.

Hur ofta har du stött på fuskare i PUBG?

Skicka en rättelse
Du missade min poäng :) 03/03 Bra med dessa system och till viss del DRM, synd att de oftast inte fungerar med spelade på Linux eller virtuella maskiner i Linux bara... 03/03 Rätt rolig nyans i denna tråd, flera säger att det typ inte finns fuskare och flera säger att det finns i varje game. Verkligheten kanske är någonstans där emellan, bara en tanke. 03/03 Att spela utan recoil är att fuska och extremt vanligt. Att tömma ett mag med auto i väggen och man ser bara ett kulhål är inte skill utan macro. 03/03 Om det är fusk eller inte låter jag vara osagt. Dock vet jag att spectate/replay/deathcam-funktionen kan bugga enormt och ibland ser det ut som personen sitter och siktar ner i marken eller inte ens har ett vapen equippat. Hade inte lagt HELT för stor... 03/03 Här är ett exempel ifrån min första runda efter att ha kommenterat i denna tråden. En spelare som har en omodiferad AK som auto-skjuter med ett x6 sikte och träffar alla skott på motståndaren utan några svårigheter att hålla nere rekylen. https://im2.ez... 02/03 Hej Captain Obvious :P 02/03 Inte så att de bannar alla som rapporteras. Utan de kontrollerar ju på något sätt. Därför tycker jag att folk ska fortsätta rapportera folk som de misstänker fuskar. Blir de bannade så är det bara bra. Blir de inte så kanske de bara är bra spelare 02/03 Då har du haft tur eller är helt enkelt inte tillräckligt uppmärksam. Har sammanlagt 30 reports på cheaters som är confirmed bannade av bluhole. Det finns MASSOR av cheaters i pubg :) 02/03 Förvånansvärt få faktiskt (vad jag märkt) enda solklara va en som körde med "speed hack". Har la varit några misstänkta men inget solklart som man råkat ut för i äldre BF o typ dö på spawn tillsammans med hela laget av en kniv O.o 02/03