Activision, this is what we in Sweden call "good day axe shaft".

I samband med att Bobby Kotick presenterade den rekordhöga omsättningen för Activision Blizzard för några veckor sedan kom också chockbeskedet att cirka 800 personer skulle förlora jobbet på företaget. Fastän man gjorde ett rekordår nådde man inte de finansiella målen och ledningen valde därför att korrigera detta genom att säga upp 8 % av arbetskraften, främst inom det administrativa och esport.

När nu Activision-Blizzard lämnat in sin finansiella rapport till amerikanska myndigheter är de helt öppna med att detta kan påverka såväl arbetsmoralen som övriga affärsmässiga resultat.

The implementation of this restructuring plan may also be costly and disruptive to our business or have other negative consequences, such as attrition beyond our planned reduction in workforce or negative impacts on employee morale and productivity, or on our ability to attract and retain highly skilled employees. Any of these consequences could negatively impact our business.

Tack till trickeh2k för detta #nyhetstips!
Ja, man får väl inte vara dum, inte. 05/03 Och eftersom ersättningarna är fullständigt orimliga kompenserar dom med råge för alla "nackdelar" att vara en högt uppsatt chef. 05/03 Ledningen måate vara extremt korkade om de inte kunde förutse alla punkter han tog upp. Jag tror inte de är korkade utan det är allt inräknat i deras kalkyler. Förstår inte meningen med uttalandet, utåt vill de att det ska se ut som de tycker det var... 05/03 Du har ju självklart ett större ansvar för företagets väl och ve i en företagsledande position än vad den generella arbetaren har på golvet. Det är väl ingen som ifrågasätter? En felaktig tweet på twitter eller en dålig "damage control" från din PR-avde... 05/03 Jag noterar att dem inte kände att det var fel att sparka 800 pers bara för att dem inte tjänat så mycket som dem hoppats utan att problemet istället ligger i de negativa känslorna och den dåliga publiciteten något sånt skapat. Tänk alltid med plånboken... 05/03 Ansvar? Du sparkar neråt om de som ska ha pengar inte är nöjda. Det blir aldrig ditt fel, enbart de lägre anställdas. Har svårt att se att man jobbar 300 gånger "hårdare" än den standard anställde bara för att man har 300 gånger mer i lön. Och om du får... 05/03 Någon naturlag är det inte men det är heller inte någon nepotism. Toppcheferna är ju på den nivån de är på för att de har kunskap (bevisad kunskap genom tidigare positioner) för hur man drar dessa kolossala bjässar till bolag och kontakter. Vi ska ju... 04/03 Om man läser hela inlägget så kan man enkelt lista ut att det inte är fler än 800 pers som jag menar. Men om man nu verkligen vill försöka så kan man ju läsa det som om de anställt fler än 9000 pers... 04/03 Nu är det ju inte så att det är en vedertagen naturlag att man måste rekrytera "de bästa cheferna" och att det kräver saftiga avtal. Det här med "de bästa cheferna" är oerhört subjektivt då det ingenstans har visats vad som gör just dessa chefer till... 04/03 Jag hjälpa! Den här meningen kan utläsas som att du skriver att de sedan anställt fler än de som fått sparken. Du har inte fel, det är bara att man kan läsa meningen på olika sätt. 04/03
Skicka en rättelse