Respawn har minst sagt lyckats med lanseringen.

Apex Legends kommer att hamna i skolböckerna för hur man gör en lyckad lansering. I samband med att spelet firar en månad meddelar Respawn att de passerat den imponerande milstolpen 50 miljoner spelare världen över.

Det tog bara tre dagar för spelet att locka 10 miljoner spelare och efter den första veckan hade 25 miljoner testat Respawns tolkning av Battle Royale-genren. Att det dröjde ytterligare tre veckor för att fördubbla den siffan visar att tillväxten har saktat in en smula men det är ändå en bedrift, trots att spelet är gratis.

Under den första månaden har uppdateringarna fokuserat på stabilitet, något som varit något sviktande på såväl server- som klientsidan. Om du fortfarande har problem med regelbundna krascher rekommenderas vår sammanställning av vanliga lösningar. Vi fick dock en ny bössa i form av energigevären Havoc.

Nu i mars ska det första nya innehållet släppas och det ryktas om att den första "legenden" heter Octane, en snabb rackare som kan offra hälsa för snabbhet och den ultimata förmågan består av en studsmatta. I samband med detta släpps också det första battle pass:et, vilket likt Fortnites motsvarighet kommer att kosta pengar.

Skicka en rättelse
Typiskt EA om så skulle vara fallet... Lär ju inte ha varit Respawns idé att mosa Titanfall 2 mellan Call of Duty och Battlefield 1.... -_- Dock hävdar Respawn att EA inte hade någonting med utvecklingen av Apex att göra, vilket vi får vara tacksamma... 06/03 Så kan det säkert vara, dom lär börjat planera Titanfall3 redan under Titanfall2s slutskede eller tidigare, men eftersom det inte sålde så som EA ville så lades nog den "stora" designen i malpåse. 05/03 Jag har för mig att jag sett/hört att Apex var början till Titanfall 3 men att det blev något annat längs vägen typ. Kommer inte ihåg vart jag såg det så kanske har fel. 05/03 Jag tror det var helt "oplanerat", eller alltså, dom gjorde det, för dom behövde göra något som inte var Titanfall 3. Tycker hela saken känns som det, dom testade saker. Annars hade ju EA slagit på stora trumman med marknadsföring och så, det dom alltid... 05/03 Då är det bara desktop som har problem. Detta är känt. 05/03 Det bästa är ju, om det nu är sant. Att de ficka jobba lite i smyg med detta spel eftersom EA var emot idén. 05/03 Fantastiskt. Detta betyder kanske att det kommer ett "TitanFall 3" i framtiden (?) Dvs. efter Jedi-spelet de håller på och utvecklar. 05/03 Är lite mindre krascher för mig nu men fortfarande för många. Har dock så jäkla roligt när jag spelar så man fortsätter trots instabiliteten. 05/03 Vid 25 miljoner hade de peakat på 2 miljoner inloggade samtidigt. Man kanske inte kan fördubbla den siffran, men är ju minst det i alla fall. 05/03 Så länge du inte måste använda DLSS eller RTX i Metro eller BFV klarar du dig gott och väl på 417.71 Jag kör den drivisen på mitt 2080Ti och Apex fungerar prima. 05/03