När Sony försökte kränga en modell av Playsation Portable utan möjlighet att köra fysiska spel var reaktionerna milt skeptiska, och det var ändå en bärbar enhet. Hade man försökt göra samma sak med en stationär konsol hade kritiken förmodligen inte varit nådig. Vrid fram klockan tio år och en skivläsarlös enhet känns som en ganska smart idé för att reducera priset, och Microsoft kan komma att släppa en "All-Digital" Xbox One S redan i maj.

Ryktena om en ny variant på deras slimmade Xbox startades redan förra året och enligt de senaste (obekräftade) uppgiftena kan den dyka upp i butikshyllorna om bara ett par månader. Med tanke på hur hårt de satsar på Xbox Game Pass, som ger dig tillgång till både egenutvecklade och tredjepartsspel för en fast summa varje månad, känns detta som ett vettigt alternativ.

Redan förra sommaren drog Xbox igång en prenumerationstjänst där du fick både konsol och Game Pass för en fast summa varje månad (35 dollar i månaden för Xbox One X, 22 för vanliga modellen) och kan man genom den nya konsolen kommer ner ännu lägre i pris känns det som ett potent erbjudande.

Källa: Eurogamer.