Optisk media känns så 90-tal.

När Sony försökte kränga en modell av Playsation Portable utan möjlighet att köra fysiska spel var reaktionerna milt skeptiska, och det var ändå en bärbar enhet. Hade man försökt göra samma sak med en stationär konsol hade kritiken förmodligen inte varit nådig. Vrid fram klockan tio år och en skivläsarlös enhet känns som en ganska smart idé för att reducera priset, och Microsoft kan komma att släppa en "All-Digital" Xbox One S redan i maj.

Ryktena om en ny variant på deras slimmade Xbox startades redan förra året och enligt de senaste (obekräftade) uppgiftena kan den dyka upp i butikshyllorna om bara ett par månader. Med tanke på hur hårt de satsar på Xbox Game Pass, som ger dig tillgång till både egenutvecklade och tredjepartsspel för en fast summa varje månad, känns detta som ett vettigt alternativ.

Redan förra sommaren drog Xbox igång en prenumerationstjänst där du fick både konsol och Game Pass för en fast summa varje månad (35 dollar i månaden för Xbox One X, 22 för vanliga modellen) och kan man genom den nya konsolen kommer ner ännu lägre i pris känns det som ett potent erbjudande.

Källa: Eurogamer.

dom köper upp en väldans massa studios. Om ps4 gör samma sak med en skivlös konsol och sen köper ännu mera studios så är jag rädd för 1500kr för ett spel. Då säger kanske någon, men det skulle inte spelbolagen gå med på, jodu. Ge dom tillräckligt med... 07/03 Jag ville länge ha det fysiskt, men numer har jag inte ens skivläsare i datorn. Tog ut den till förmån för en till hårddisk, kopplar in en extern läsare vid behov men det har inte behövs på väldigt länge. 07/03 Samma här. Av någon anledning vill jag ha fysiska utgåvor till konsol. Fast det ville jag ju förut på PC också. Så det är väl bara en vanesak. 07/03 Ja, låter lite grand som man har kommit på ett sätt sälja konsoler och spel på avbetalning utan att folk behöver klara kreditprövningar. Oavsett så tror jag det är en smart idé och är garanterat något de behöver för att utmana Sony. 06/03 Nä det är nog ingen större kostnad, särskilt inte med tanke på volymerna. Men lite skalar det nog av slutpriset. Jag tror dock att huvudpoängen med den disklösa konsolen är för att testa vattnet lite så att säga. Game Pass, streaming etc. 06/03 Just ja, var ett tag sedan man hade konsol :P Oavsett så lär den ju inte vara så dyr? 06/03 Endast fysiskt till konsoller. Du har känslan av äkta ägande och har chansen till att sälja det vidare när du har tröttnat på spelet. Båda av dom sakerna kan du inte göra när det är digitalt. Digitalt på PC är en helt annan femma dock för dom spelen du... 06/03 Pc digtalt om det inte är nån collectors edition man vill ha. Konsol fysiskt, digitalt ibland på rea lr indie spel. 06/03 Det är en 4K Blu Ray-spelare i Xbox One S vanligtivis. 06/03 Samma här. Enorma majoriteten till konsoll är på skiva, PC 100% digitalt. 06/03
Skicka en rättelse