"Ready to serve, my lord."

Äntligen får tidiga Blizzard-klassiker nytt liv igen. Tidigare idag skrällsläpptes Diablo på GOG, och nu står det klart att även Warcraft: Orcs & Humans och Warcraft II: Tides of Darkness också är på väg till GOG. Detta samtidigt som vi vet att en Warcraft III-remaster är i görningen.

Vi vet inte när Warcraft-duon kommer till GOG, men mer info kommer "snart".

Warcraft-originalet släpptes 1994 och den betydligt mer välkända uppföljaren släpptes drygt ett år senare. Det finns inte några uppgifter om även tvåans expansion, Beyond the Dark Portal, släpps i samma veva, men ärligt talat vore väl detta det enda rimliga beslutet av Blizzard?

Det rör alltså på sig för Warcraft igen, både här och där. På tal om det: Warcraft 4?

Någon som vet när de släpps? 08/03 - "We're ready master." - "I'm not ready!" 08/03 Ja, det sa jag ingenting om :) Skrev aldrig att spelen skulle vara dåliga. Daterade och dåliga är inte samma sak. Jag tycker om många äldre spel men de kan fortfarande vara daterade. Har bara spelat Diablo sporadiskt hos någon kompis back in the day så... 08/03 En gissning, som kanske inte är corporativt lukrativ, men ändå, är att dom förstår att det kundkretsbyte dom gjorde efter Wc3 innebär att alla de "gamla" blizzardfansen (som mig) inte har rört deras launcher. Jag sitter däremot på gog (som har en på dag... 08/03 Inte sagt något om att moderna indiespel skulle vara sämre, finns många bra indiespel precis som det finns många dåliga också, vilket även gäller gamla spel. Alla gamla spel är inte bra precis som många moderna spel inte heller är bra. Som tur är finns... 08/03 Kan någon förklara för mig varför Blizzard låter de spelen släppas på GOG (som då tar en liten del av vinsten) istället för på sin egna plattform? Det enda jag kan tänka mig är att GOG dealade till sig spelet mot att i gengäld fixa en updaterad version... 08/03 Beror väl på hur man ser på det. Det har gjorts väldiga framsteg med spel genom åren. Nu är jag inte så mycket för RTS och Warcraft, men jag sitter och spelar Diablo 1 just nu som släpptes på GoG för några timmar sedan och det är fantastiskt. Även om... 08/03 Äger en fysisk retrosamling samt har 60+ titlar på GoG vad jag kan se i dagsläget, men tycker fortfarande att det känns som du har nostalgiglasögon på dig. Just de aktuella spelen kommer från en rätt bra period som har åldrats väl tack vare att de inte... 07/03 Så för att ett spel kom ut för väldigt många år sen gör spelet sämre? Visst inga topp moderna spel, men det gör dem inte till sämre spel bara för det. Bra spel håller länge och nej jag har inga nostalgiglasögon på mig. 07/03 Ja tack till WC2! Ser fram emot detta! 07/03
Skicka en rättelse