Bland annat VR-utvecklare ska ha fått gå.

13 anställda hos Valve Corporation fick nyligen lämna sina positioner, bland annat personer som har arbetat med VR. I ett uttalande till UploadVR säger en representant:

Förra månaden fick 13 heltidsanställda gå, och en del av våra överenskommelser med leverantörer avslutades. Det är en beklaglig del av affärsverksamheten, men utgör inte några större förändringar för företaget. Vi tackar de drabbade för deras bidrag och önskar dem väl i framtiden.

Om man ska tro på LinkedIn tycks personerna ifråga ha arbetet med bland annat VR och Steam Controller. Samtidigt ska Valves VD Gabe Newell via e-post ha meddelat att inga av de VR-spel man tidigare pratat om ha lagts ned. Det var under en AMA på Reddit för två år sedan som Newell avslöjade att Valve jobbar på inte mindre än tre fullvärdiga spel till SteamVR, och han sade sig då vara väldigt nöjd med hur branschen har utvecklats.

En av de leverantörer som slutat samarbeta med Valve är Three Donkeys. Fan-bloggen Artibuff kontaktade företagets ägare Richard Garfield, som bekräftade detta. Han har arbetat med kortspelet Artifact, och uppger att samarbetet med Valve har varit njutbart och att han är imponerad över deras fokus på kvalitet.

Kanske inte lika mkt funktioner men Gog galaxy eller va de heter tycker jag funkar jävligt bra i jämförelse med Steam. Origin och uplay är ju på gränsen till malware i mina ögon. Så håller med dig med att Steam är långt före men just Gog tycker jag funk... 11/03 Skulle vara kul ifall dom fick tummen ur och faktiskt gjorde nya spel eller förbättrade sina gamla spel som inte är CS:GO eller Dota 2. När dom köpte Day of Defeat så drog dom det spelet i graven med sina ändringar. Likväl fortsätter dom ta betalt för... 11/03 Detta kan inte nog starkt understrykas. Jag är ingen Steam/Valve-gatekeeper utan har snarare kritiserat dem hårt senaste åren (sämre reor, hela steam lvls/tcg skiten, långsam site & client osv) men nog fan är de fortfarande ljusår före alla andra. Finns... 11/03 Half-Life 3 confirmed 10/03 Tacka vet jag GOG. 10/03 Oh well, som sagt, smaken är som.... Jag tyckte också den var... "underlig" de första timmarna och därefter blev jag förälskad i den. Jag har full förståelse för att den därmed inte passar alla, en acquired taste. Själv gillar jag inte cognac! :-) Hela... 10/03 Du kan göra precis samma sak med Xpadder, men inte fan gör det saken bättre. 09/03 Kan man tycka, håller inte med om någon av dina "styrkor" med den. Tycker den är grymt obekväm och sedan att den går att programmera för att spela allt tycker jag är minst sagt ett roligt påstående. Du kan göra precis samma sak med Xpadder, men inte fan... 09/03 Folket förtjänar inte allt vi fick med steam machines. Bättre linux stöd, big picture mode, controllerstöd till ALLA spel, remapping, en gamepad som kan användas till allt. 09/03 Håller jag absolut inte med om. Den är lite ovanlig med sin tilt "åt fel håll" men när man vant sig vid den är det en helt fantastisk controller som fungerar väldigt bra till oväntat många typer av spel. Möjligheterna att "programmera" den är oöverträff... 09/03
Skicka en rättelse