13 anställda hos Valve Corporation fick nyligen lämna sina positioner, bland annat personer som har arbetat med VR. I ett uttalande till UploadVR säger en representant:

Förra månaden fick 13 heltidsanställda gå, och en del av våra överenskommelser med leverantörer avslutades. Det är en beklaglig del av affärsverksamheten, men utgör inte några större förändringar för företaget. Vi tackar de drabbade för deras bidrag och önskar dem väl i framtiden.

Om man ska tro på LinkedIn tycks personerna ifråga ha arbetet med bland annat VR och Steam Controller. Samtidigt ska Valves VD Gabe Newell via e-post ha meddelat att inga av de VR-spel man tidigare pratat om ha lagts ned. Det var under en AMA på Reddit för två år sedan som Newell avslöjade att Valve jobbar på inte mindre än tre fullvärdiga spel till SteamVR, och han sade sig då vara väldigt nöjd med hur branschen har utvecklats.

En av de leverantörer som slutat samarbeta med Valve är Three Donkeys. Fan-bloggen Artibuff kontaktade företagets ägare Richard Garfield, som bekräftade detta. Han har arbetat med kortspelet Artifact, och uppger att samarbetet med Valve har varit njutbart och att han är imponerad över deras fokus på kvalitet.