Ryo leker både detektiv och kampsportsmästare.

Shenmue-duon – framför allt Shenmue II – är två av mina allra käraste spelminnen. Cliffhangern i tvåan har lämnat mig hängandes i arton år, så det känns förstås speciellt att äntligen få finalen... om det nu inte blir tal om även ett Shenmue IV. Yu Suzuki stänger inga dörrar. Snarare tvärtom.

Nåväl, nu är det mot Shenmue III, med release i augusti, vi vänder vår uppmärksamhet. I den nya trailern får vi följa Ryo och Shenhua och jag får väldigt tydliga Shenmue-vibbar.

I de äldre titlarna for unge Hazuki-san runt i Yokosuka och Hongkong i jakten på svaren på allt mer invecklade frågor. En del av tiden lade man på att vandra omkring och ställa frågor ("Do you know of any shops where sailors might go?") för att ta sig framåt. Det, och lära sig det intrikata stridssystemet. Både det ena och andra ser ut att spela viktiga roller även i Shenmue III.

Det finns säkerligen fler bitar i spelet, som ska ta veckor att ta sig igenom.

Ser precis ut som jag har förväntat mig. Givet köp. 12/03 Grymt att Spitting Image-looken börjar komma tillbaka... 12/03 Köper om det kommer till Xbox. 11/03 Absolut fanns det begränsningar i hårdvaran på en Dreamcast. De utnyttjade nog den maskinen till max på många sätt. Vilket jag tror är poängen, Shenmue var superimponerande när det släpptes, detta imponerar inte någonstans. Shenmue hade extremt detaljer... 11/03 Detta ser verkligen bedrövligt ut. Men hoppas att det blir bra för er som är intresserade. 11/03 Såvitt jag vet så var de flesta recenscenter och spelare rörande överens om att Shenmue hade fantastiskt bra grafik när det kom. Däremot om det var allt Dreamcasten hade att ge vet jag inte mycket om. Men vad menar du med brister i voice acting? De var... 11/03 Det är måhända inte så vackert att glädjetårar rinner längs kinderna, men jämfört med tidigare filmklipp tycker jag att det börjar se ganska lovande ut. Frågan är om det blir ett lika detaljerat äventyr i en "levande värld" som föregångarna, eller om... 11/03 Tro mig, Shenmues problem var inte begränsningar i hårdvaran. Många av de mest fantastiska spelupplevelserna som i quake3, deus ex eller unreal tournament kommer från samma tid och de är spelbara idag på ett sätt som shenmue inte är. Shenmue var ett uni... 11/03 Haha, jag använde uteslutande en enda attack för att besegra varenda motståndare i Shenmue 1 & 2, så djupt var det stridssystemet. Quick Time Event-systemet var även det fruktansvärt trist och dåligt. Någon recenscent uttryckte sig som så att Ryo hade... 11/03 Det är ju Sylvester Stallone som Barbiedocka! 42 sekunder in. :) 11/03
Skicka en rättelse