Control är namnet på Max Payne- och Alan Wake-skaparen Remedy Entertainments nästa spel, och även denna gång handlar det om ett actionäventyr i tredjeperson. Men till skillnad från finnarnas normalt långsamma tempo ska Control vara färdigt bara tre år efter förra spelet (Quantum Break), och nu slår företaget fast att spelet släpps någon gång i sommar, det skriver Game Informer utan att ha kommit över något mer konkret datum.

Control låter på förhand väldigt mycket som ett typiskt Remedy-spel: övernaturliga förmågor, lek med fysiken med mera. Det är huvudpersonen Jesse Faden som begåvats med dessa förmågor, och hon använder dem i samarbete med regeringsorganet FBC vars uppgift är att hitta och samla in övernaturliga fenomen.

Intressant nog blir Control det första Remedy-spelet till en Playstation-konsol sedan 2003 års Max Payne 2. Företaget avslutade ju ett mångårigt samarbete med Microsoft efter Quantum Break, och med 505 Games bakom spakarna släpps Control till PS4, Xbox One och pc. I sommar, alltså.