Den nakna rumpan döljs med ljuseffekter.

Devil May Cry 5 är något censurerat, särskilt på Playstation 4. En bit in i spelet – a.k.a. en liten spoilervarning utfärdas – räddar Dante DMC-veteranen Trish från insidan av en boss. På pc och Xbox One visas en naken rumpa, men på just PS4 jobbas det febrilt med ljuset för dölja denna.

Naughty Gaming (...) har upptäckt skillnaden mellan PS4-versionen och de andra, och den demonstreras i klippet nedan. Eurogamer rapporterar om ytterligare en naken rumpa, som däremot censureras på samtliga plattformar. Censuren är med andra ord inte alls konsekvent.

Varken Sony eller Capcom har kommenterat censuren, men Kotaku funderar på om det kan ha att göra med en ny Sony-policy. Detta förklarar emellertid inte den inkonsekventa censuren. Även DmC dolde nakenhet, men här gjordes det med mer finess än överdrivna ljuseffekter. (Pizza!)

Nåväl, naket eller ej, Devil May Cry 5 släpptes i fredags och är strålande hack 'n' slash.

Skicka en rättelse
@eld: Njae, håller inte riktigt med dig om att det är censur p.g.a pengar. Just nu går det en slags ny-moralistisk våg genom västvärlden och hålls inte dessa dårar på mattan så är vi tillbaka till tiden innan den sexuella revolutionen & frigörelsen. Jus... 12/03 Stormdiggar verkligen att alla dras med i amerikansk dubbelmoral... Blod och slafs är helt okay, men antydan till lite rumpa? Ojojoj! 12/03 Det hade inget med det att göra, läste du vad jag skrev? Censurerna av DMC5 är enbart av kapitalistiska syften, att följa regler, att sälja mer till en publik som inte vill att deras barn ska se rumpor på tvn, men inte har något problem med våldet. någo... 12/03 Låt mig få se rumpor och dylikt!! 12/03 @eld: Spelar det någon roll vad motivationen är, spelet är för vuxna och gillar man det inte så är det bara att ge tusan i att spela det. Visst både får och kan man ha invändningar, men att rakt av censurera konst, som trots allt spel är en del av, är... 12/03 Mer våld, mindre naket och sex (samtycke självklart) kommer att göra Sverige till ett bättre land, se bara Usa hur bra de har det. 12/03 @Rafner: Ja sannerligen är tiden ur led när vänsterliberalerna och delar av den feministiska rörelsen ingår i en ohelig allians tillsammans konservativa och religiösa moralister, som i vanliga fall står så långt ifrån varandra politiskt och moraliskt... 12/03 Mord, våld och blod är helt okay Men när någon visar sina fina skinkor så går alla apeshit Someone please think of the children! Klarar man inte av att kolla på en rumpa, då är man troligen för ung för spelet. 12/03 Tror du nakenheten är det grundläggande problemet där? Har själv inga problem med nakenhet i spel, men motivationen i många fall är ju rätt ytlig. 12/03 Jag köper inte censurerade spel, så är det bara. Konstnärlig frihet i spel är viktigt. Och att censurera en konstnärs verk går emot min princip. Nakenhet är något vackert. All denna censur bidrar bara till att människor mår dåligt över sina kroppar, och... 12/03