Och den som ångrar sitt förköp får pengarna tillbaka, lovar X-Com-skaparen.

Phoenix Point är det senaste i raden att välja Epic Games Store framför giganten Steam. Julian Gollop, creative director och hjärnan bakom ursprungliga X-Com, berättar att man skrivit avtal med Epic om ett års exklusiv försäljning av Windows- och Mac-versionerna av spelet i deras digitala butik.

Gollop menar att avtalet gör det möjligt för Snapshot Games att uppdatera och expandera Phoenix Point i flera års tid. För att fira lovar han att alla som crowdfundat eller förköpt spelet till i dag kommer få ett års DLC-släpp kostnadsfritt.

Den som redan lagt pengar på spelet via crowdfunding eller förköp och är besviken på dealen med Epic kan välja att ångra köpet och få full ersättning. Dessutom ber Gollop om ursäkt för besväret. Den gamle hedersknyffeln.

Phoenix Point är strategispel med taktiska omgångsbaserade strider mot teknologiskt överlägsna aliens som i det närmaste lagt vår civilisation i ruiner. Japp, det påminner om både 90-talets X-Com och Firaxis fenomenala reboot Xcom/Xcom 2. Premiären är efter ett par förseningar satt till september 2019. Köper spelet gör du här.

Skicka en rättelse
Jo läste det nu. Så är ju ännu en bonus. Tydligen ingår även alla DLC då också. Tycker jag är schyst av dem. Så de tar pengarna de får av Epic för att bli exklusiva i ett år till att säkra DLC utvecklingen efter launch sedan släpper de på Steam ändå.... 16/03 @Aletheides: Om jag förstod rätt så kommer du som Crowdfunder ÄVEN få nyckel till Steam (eller GoG om du valde det) när exklusiviteten släpps om ett år. Dock osäker om man även får tillgång till alla DLC på en annan plattform. 15/03 Men spotify blöder fortfarande pengar, trots stor marknadsdominans och få konkurrenter. Så det går betydligt bättre för netflix och hbo. Som konsument hade jag älskat att ha en enda plattform och sen betala bara för det jag vill ha inom spel, musik och... 15/03 https://www.recode.net/2017/1/5/14180704/ces-tv-television-content-rights-streaming-video-mohu-sling För att scenariot är identiskt, fler och fler tjänster som delar upp utbudet mer och mer. Kabel-tv kanalerna tjänar inte ens en bråkdel av vad de gjorde... 14/03 Surt, sa räven om rönnbären! :p Jag tror nog Epic är minst lika bra på att anpassa sig efter regelverk för att ha kvar produkterna inom alla länder, så det är inget man behöver oroa sig för. Steam ändrade ju heller inget självmant utan efter en lång tid... 14/03 Jajamen, de har lovat diverse Steam och GOG versioner, sen så plötsligt var det inget värt. Inget bra att ha med sig pr-mässigt. Hoppas på att det inte blir något svammel med Wasteland 3 som är det enda spelet jag har backat. Var nästan på väg att göra... 14/03 Ser vid första anblick ut som att de riskerar att bli stämda om de lovar en sak och sedan gör så här. Påminner om när utvecklarna av 2dark först lovade drm-fri version av skitspelet och sedan la Denuvo på det innan release. Vet inte om artikeln var sark... 14/03 @hannes.theorell: De försökte väl med Xbox-live ? Gick väl sådär..? Verkar som MS är riktigt dåliga på just såna saker. 14/03 Nej, jag gillar inte Epic, lite för vilka som står bakom det hela, men mest för det lite sunkiga i att snipa spel som först skulle ligga på Steam och sen göra det exklusivt till deras egen, imho sämre, plattform. För mig känns det som när MS snodde Halo... 14/03 @Dunder: Så det kan bli. :) 13/03