Phoenix Point är det senaste i raden att välja Epic Games Store framför giganten Steam. Julian Gollop, creative director och hjärnan bakom ursprungliga X-Com, berättar att man skrivit avtal med Epic om ett års exklusiv försäljning av Windows- och Mac-versionerna av spelet i deras digitala butik.

Gollop menar att avtalet gör det möjligt för Snapshot Games att uppdatera och expandera Phoenix Point i flera års tid. För att fira lovar han att alla som crowdfundat eller förköpt spelet till i dag kommer få ett års DLC-släpp kostnadsfritt.

Den som redan lagt pengar på spelet via crowdfunding eller förköp och är besviken på dealen med Epic kan välja att ångra köpet och få full ersättning. Dessutom ber Gollop om ursäkt för besväret. Den gamle hedersknyffeln.

Phoenix Point är strategispel med taktiska omgångsbaserade strider mot teknologiskt överlägsna aliens som i det närmaste lagt vår civilisation i ruiner. Japp, det påminner om både 90-talets X-Com och Firaxis fenomenala reboot Xcom/Xcom 2. Premiären är efter ett par förseningar satt till september 2019. Köper spelet gör du här.