Att Google intresserar sig för spel står klart sedan länge. Man har en tid testat Project Stream, en tjänst för att streama spel där inbjudna deltagare kunde köra Assassin's Creed: Odyssey i företagets webbläsare Chrome.

Vad det ska utmynna i får vi med stor sannolikhet veta på tisdag nästa vecka. Då håller Google ett keynote på Game Developers Conference i San Francisco, där man ska presentera "Googles vision för framtidens spelande", som man säger.

Det är ingen vågad gissning att denna vision bygger på streamat spelande. Men det spekuleras i att man också kan komma att lansera någon form av hårdvara, gissningsvis en gamepad (vilket det redan ryktats om) och kanske rentav en spelkonsol. För detta talar bland annat att presentationen kommer hållas av en viss Risk Osterloth, som är vicechef för Googles hårdvaruavdelning, skriver Ars Technica.

Google också rekryterat Jade Raymond som chef för vad Ars Technica säger är en ny, okänd avdelning på företaget. Raymond har tidigare jobbat med Assassin's Creed och Splinter Cell hos Ubisoft. 2015 gick hon till EA för att syssla med ett av företagets Star Wars-projekt. Men i höstas lämnade hon EA, till synes efter att ha blivit bortpetad från sin position, och utan att Star Wars-spelet blivit färdigt. Och nu är hon alltså hos Google. En stor värvning är det, och ett tecken på att Google satsar större än på enkla streamade mobilspel.

Google håller sin GDC-presentation klockan 19 svensk tid tisdag den 19 mars. Den kan ses live via streamen ovan, och FZ kommer förstås rapportera vad som händer.