Har rekryterat Jade Raymond.

Att Google intresserar sig för spel står klart sedan länge. Man har en tid testat Project Stream, en tjänst för att streama spel där inbjudna deltagare kunde köra Assassin's Creed: Odyssey i företagets webbläsare Chrome.

Vad det ska utmynna i får vi med stor sannolikhet veta på tisdag nästa vecka. Då håller Google ett keynote på Game Developers Conference i San Francisco, där man ska presentera "Googles vision för framtidens spelande", som man säger.

Det är ingen vågad gissning att denna vision bygger på streamat spelande. Men det spekuleras i att man också kan komma att lansera någon form av hårdvara, gissningsvis en gamepad (vilket det redan ryktats om) och kanske rentav en spelkonsol. För detta talar bland annat att presentationen kommer hållas av en viss Risk Osterloth, som är vicechef för Googles hårdvaruavdelning, skriver Ars Technica.

Google också rekryterat Jade Raymond som chef för vad Ars Technica säger är en ny, okänd avdelning på företaget. Raymond har tidigare jobbat med Assassin's Creed och Splinter Cell hos Ubisoft. 2015 gick hon till EA för att syssla med ett av företagets Star Wars-projekt. Men i höstas lämnade hon EA, till synes efter att ha blivit bortpetad från sin position, och utan att Star Wars-spelet blivit färdigt. Och nu är hon alltså hos Google. En stor värvning är det, och ett tecken på att Google satsar större än på enkla streamade mobilspel.

Google håller sin GDC-presentation klockan 19 svensk tid tisdag den 19 mars. Den kan ses live via streamen ovan, och FZ kommer förstås rapportera vad som händer.

Tack till Nemezis för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Ja, det har ju stor potential om något. Får bara vänta och se hur bra dem integrerar in i spelindustrin. 19/03 Låter sjukt intressant. Hade varit grymt skönt om man kunde skippa de flesta av konsolernas begränsningar. Då kanske utvecklarna kan lägga krut på GUI och kontroller för PC, så att handkontrollssyndromen försvinner. Önska kan man väl i alla fall. 19/03 Om detta funkar minst lika bra som Playstation Now så tror jag absolut på detta. Ännu bättre med att man kan använda vilka kontroller man vill, även mus och tangentbord. Hoppas de snart säger när det ska komma och vad kakan ska kosta. 19/03 Tydligen kan man gå till Pluto och tillbaks... 19/03 Sant. En av fördelarna jag kan tänka mig med en prenumerationstjänst är kanske att man testar på spel som man inte annars hade gått och köpt för att sedan upptäcka att spelet/spelen inte var så pjåkiga iaf. :) Sen finns det ju såklart spel som man vill... 19/03 Okey, men är det inte då uteslutande från egen källa/nätverk? :) Sen faller det väl kanske lite in under det från mitt första inlägg, det fungerar givetvis bättre om man har en snabb uppkoppling vilket vi i Sverige överlag har mot standard i andra lände... 19/03 Jo, det stämmer. Iaf om man går efter https://www.worldtimebuddy.com/ . 19/03 Nix. Även från Nvidias servrar. Men det är inte så många titlar. Jag har testat Batman Arkham asylum och tomb raider(2013). Båda funkar bra, utan någon märkbar fördröjning. 19/03 Streamar man inte uteslutande över hemnätverket från sin egna dator med en Shield dessutom? 19/03 Ja jag vet inte det, många ggr är det ju serier filmer osv som annars är svårt att få tag på. Känns som man måste spela väldigt mycket och avverka en hel del spel för att det ska sparas nått på att använda en prenumerationstjänst och det är det väll mes... 19/03