Nyheten: riktig grafik!

Svårtillgängliga, komplexa Dwarf Fortress, bygg- och managementspelet som (bland annat) går ut på att simulera livet i en koloni för dvärgar, släpps nu på Steam. Det i sammanhanget urgamla, snart 13-åriga spelet spelet har textbaserad grafik, och är känt för att samla bara de allra mest dedikerade.

Spelet har länge varit gratis, men den pågående utvecklingen har också varit beroende av donationer. Och nu har man allstå beslutat att släppa en upphottad version på Steam, så att vi i de stora massorna kan förfasa oss över dess svårighetsgrad. I samband med releasen ska också den ASCII-baserade looken ersättas med "riktig" grafik. Releasedatumet är okänt.

Dela gärna med er om ni har spelat Dwarf Fortress. Och för oinvigda, berätta gärna var och hur man ska komma igång.

Skicka en rättelse
Rimworld är annars ett lite liknande spel som har bättre grafik (dock fortfarande extremt simpel grafik). 17/03 @Wattem: Tackar! 15/03 Kan rekommendera Kruggsmash video nedan om du vill få en snabbkurs, annars finns det väldigt många som går igenom allt steg för steg. Jag använde DasTactics när jag lärde mig, mest när jag ville veta hur man gör specifika saker i spelet. (också länk ned... 15/03 Tack för tipset, ska kolla upp det! 15/03 Jag kikade på lets-play serien från Deman när jag skulle lära mig, var trevligt och enkelt att följa step by step. När man fattat grunderna så lär man sig snabbt på egen hand. Lycka till! 15/03 Ingen som har något tips på hur man bäst börjar med det här? Känns som bara hoppa in fungerar inte (har försökt). Nån som har en bra tutorial video eller nått att rekommendera? 15/03 Du och din berättelse är helt och hållet varför det här spelet är den bästa simulatorn i världen. Jag spelade i ca 20 timmar och bevittnade hundratals liknande sagor. <3 15/03 Åhå, blir att lira DF igen inom en snart framtid då. För den som undrar vad Dwarf Fortress är, tänk er ett fulare Rimworld fast på steroider. 14/03 För att det inte ska kollidera med utvecklingen av dwarf fortress, det här är exakt samma version som du kan få gratis fast med ett otroligt välgjort tileset plus bra musik. Rimworld som är helt fantastiskt är en bråkdel av vad dwarf fortress är, det... 14/03 Har väl lagt 100 talet timmar iaf. Min största civilisation var på 200 talet dvärgar. Det var full fart i den stora huvud hallen i kungadömet, dvärgar rusar förbi varandra i full fart påväg till deras olika uppdrag. Ett barn leker dumdristigt runt brunn... 14/03