En bra och jämn serie enligt er. Minst bra? Nytillskottet Far Cry new Dawn.

För några veckor sedan bad vi er att rösta (enligt FZ:s 1–5-skala) fram formkurvan för Far Cry-serien, som efter Crytek-originalet helt och fullt blev en Ubi-utvecklad actionserie.

Efter att ha sammanställt tusentals röster står det klart att Far Cry, alltså originalet, är det spelet ni håller näst högst (3,7 av 5). Klart högst snitt fick emellertid Far Cry 3 (4,1). Överlag håller de numrerade huvuddelarna i serien högre snitt – förutom Far Cry 2 som ramlade ner till 2,8.

Far Cry 4:s snitt ligger på 3,4 medan fjolårets Far Cry 5 landar på starka 3,6. Blood Dragon, Primal och New Dawn däremot visar att formkurvan pekar neråt för spinoff-titlarna: 3,1, 2,7 och 2,6. Det ska dock sägas att det inte finns någon del av serien som får direkt dåligt snitt. 2,6 må vara sämst, men är ändå nära 3, som är lika med bra. Med detta sagt, en formkurva säger mer än tusen ord:

Skicka en rättelse
@Blessus: Det finns en helt klart sevärd 30 min kortfilm (https://youtu.be/o-wn4ytEy-I?t=1) Ubisoft gjorde baserat på handlingen i spelet, där han visar att han är en riktigt jäkla bra skådis på riktigt och inte bara som röstskådis i Far Cry 3. 21/03 Jag har klarat 4:an 5:an och nu New Dawn, 5:an gillade jag nog faktiskt bäst, förutom dom där rödfärgade "Weak" banorna.. Dom fick ett kraftigt minus, eftersom dom inte gick att välja bort, fastnade ett bra tag i dom. Funderar på att prova 3:an men jag... 16/03 Spelet blir ju rätt kort iaf :) 16/03 Som jag sa. De tar sig själva för seriöst. 3an var ju inte seriös någonstans. Ja den var rå men ledig. 4an och 5an var ju bara tramsigt tema. Visst några roliga karaktärer men inte alls samma grund. Dick tror jag på New Dawn. Börja nu i helgen och gilla... 16/03 Håller 3an som bästa men sen Primal. Frä st pga att det kändes nytt och annorlunda pga tidsåldern. Hade gärna sett ett Primal 2 och en helt ny spinoffserie bara på den världen. 15/03 Måste gå med 2an. Det hade många problem men det hade inlevelse bättre än något annat spel i serien efteråt. Hade velat se ett Far Cry 2 2. 15/03 Försökte de göra spelen seriösare efter trean? Jag tyckte 3:an försökte vara seriös. Jag har inte spelat 4:an, men hur är 5:an seriös t ex? Den är ju i alla fall tramsigare än 1, 2, 3 och Primal i alla fall. 3:an tyckte jag var underhållande rå. Jag gil... 15/03 3:an var hyfsad, men det enda bra med Vaas var när man fick sätta kniven i honom, maken till irriterande mupp får man leta efter (Tills 5:an dök upp och satte en ny standard för irriterade npc:er). 4:är och förblir bäst, särskilt om man sitter kvar vid... 15/03 Kan även bero på att efter 3an försökte de göra spelen seriösare. Blev lite tråkigare då. Haha det är ju ostdialogen som är charmig med 3an. Sen Vaas är ju lätt bästa skurken i spelvärlden i FPS 15/03 Blood Dragon är det bästa! Synthstilen är fantastisk! FC3 var också väldigt bra. De andra tar sig själv för seriöst. Första var väldigt bra på sin tid också. ”I shoot laser from my fuuuucking eyes!!!!” 15/03