Ska ge oss "bekanta online-delar" men spelet är "inget MMO".

Vi vet. Teasern för Beyond-uppdateringen till No Man's Sky säger i princip ingenting. Lyckligtvis har Sean Murray lite mer att säga i ett rykande färskt inlägg på officiella sajten.

Beyond släpps i sommar och är, precis som Next var förra sommaren, något som kommer innebära stora skillnader för rymdäventyret. Hello Games har tidigare hintat om tre nya inslag, och nu har man beslutat att alla tre är en del av Beyond. En är "No Man's Sky Online":

No Man’s Sky Online includes a radical new social and multiplayer experience which empowers players everywhere in the universe to meet and play together. Whilst this brings people together like never before, and has many recognisable online elements, we don’t consider No Man’s Sky to be an MMO – it won’t require a subscription, won’t contain microtransactions, and will be free for all existing players.

Murray menar att detta har varit hett efterfrågat, också internt i teamet. Man ska tala ännu mer om onlineläget, och övriga två byggstenar i Beyond, när man är känner sig redo. Next kanske kändes som en slutpunkt, men Murray att den bara var "ytterligare steg på en lång resa".

Tack till uberpwnage2.0 för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Om man vill så kan man hamna i en sådan loop. Jag stannar där :) 17/03 Min poäng var ju att problemet med det resonemanget är ju att det samma gäller ju de som vill ha VR. Kanske ska de "ta ett steg tillbaka" och (av ödmjukhet), och inse att utvecklaren kanske hellre spenderar några månader av utveckling som ger glädje åt... 16/03 Alla tänker inte som dig och blir glada av annat. Ibland får man ta ett steg tillbaka och låta dessa personer få något som tilltalar just dem, även om det inte tilltalar en själv. Alltså att vara ödmjuk inför andras behov, om det inte var tydligt i mitt... 16/03 Det gagnar inte din väntan på VR eller MP däremot vad gäller spelet överlag, precis som för alla andra. Det med ödmjukhet var bra sagt, man ska kanske inte förvänta sig att en utvecklare spenderar flera månader på att göra VR för dig och ett fåtal andra... 16/03 Exempelvis fler fiendetyper gagnar ju inte alla de som väntar på exempelvis VR och bättre MP. Om man vill att alla ska kunna njuta så får man ibland vara ödmjuk och ta ett steg tillbaka :) 16/03 Fast alla får ju nytta av te.x fler fiendetyper och fler uppdrag medans bara några får drar nytta av MP och VR. Det handlar inte om att vilja "hålla sig" till något som redan finns i spelet, handlar om att jag vill att de prioriterar att uppdatera det... 15/03 Köpte efter Next-patchen och hoppades innerligt på att det skulle vara. Dessvärre fann jag det fullständigt obegripligt. Första gången jag startade attackerades jag omgående av någon slags flygande monster. Andra gånger hamnade jag på en planet där jag... 15/03 När multiplayer beskrivs som 1/3 av beyond så lär det nog vara en hel del annat i denna update också. Även next fixade upp gameplay en hel del. 15/03 Kanske för dig, men inte för mig eller de jag spelar med. JAG hoppas då verkligen på VR. 15/03 Du säger du vill det ska vara för alla. Förutom de som vill ha MP och VR. Håll dig till SP-delen och låt de som vill köra MP och VR?! :) 15/03