Bioware tänker inte ge upp.

Den tunga starten för Anthem har knappast gått att missa; låga betygssnitt, försvunna inslag, elaka PS4-buggar, startvapen som gör mer skada än endgame-arsenalen. Kort sagt: motigt.

Det ska dock tilläggas att EA ännu inte redovisat några säljsiffror, men anseendet för spelet är i alla fall inte det bästa. På Reddit har community manager Jesse Anderson tagit sig tiden att ge spelarna ett uttömmande svar på något som kan kokas ner till ett "Okej, Bioware, vad händer?"

Andersons replik är värd att läsa, och han hävdar att han och många med honom är medvetna om att det finns mycket kritik och önskemål om mer content. På frågan om hur man ska ta göra ett dåligt spel till något bra svarar han: "Allt jag kan säga är att Anthem är här för att stanna."

Again, I want to thank this community for everything. The team is listening to all of your feedback for Anthem on how you’d like to see the game improve, or how you’d like to see us engage with the community differently. I know that players want to see updates faster, but these things can take time to make sure they are done right. We’re very appreciative of this community and look forward to the days, weeks, months and years ahead. Strong Alone, Stronger Together.

Ett annat spel som hade en ökänt dålig start var No Man's Sky, men spelets anseende 2016 jämfört med dagens är snudd på motsatser. Kan Anthem göra en liknande resa? Vi får väl se.

Skicka en rättelse
Fallout 76 visar hur svårt det är att döda ett spel om dem är riktigt envisa, det får bara mer spelare hela tiden. 18/03 Det värsta med Anthem är nog ändå att det är så kapitalt förstört i grunden. Att du kan ta av all utrustning och behålla 1 legendariskt vapen och då gör max skada. Flertal Dialoger som inte går att klara av (trots att dem påstår att detta ska vara fixat... 18/03 The game´s core are broken, Gör om gör rätt. 17/03 Bioware kan säga vad som helst, beslutet ligger ju dock inte hos dom i slutändan. Går EA med för stor förlust eller inte nog med vinst så ryker spelet. Inte svårare än så tror jag. 16/03 Jag tycker dom har rättat till mycket av det som var ett problem från början och då tänker jag på alla saker som gjorde det ospelbart. Men när det väl blev spelbart så insåg man att där inte finns något att göra förutom att jaga den där lilla extra comb... 16/03 Förstorat? Kunde inte Anthem orsaka ps4 krasch? Har jag drömt det? 16/03 Bara för att du själv uppskattar vad Anthem har att erbjuda betyder inte att den kritik andra riktar mot spelet inte är rättfärdigad. Och att kalla folk "snöflingor" (vilket jag inte ens tror är rätt i sammanhanget) och att de hatar "bara för att hata"... 16/03 Biowares PR nissar skulle inte göra sitt jobb om de inte konstant försökte måla lager på lager av rosa färg på den här bajskorven. 16/03 Mer pengar om man får till ett lyckat multiplayer spel antar jag. Se på gta där har de nog dragit in rätt mycket pengar på online grejerna. 16/03 https://www.reddit.com/r/AnthemTheGame/comments/b1bcbx/powerscaling_why_loot_doesnt_matter_anymore_math/ Sådant där inger ju inte något hopp direkt. Det är fundamentalt trasigt. 16/03