"Många spelar på TV-apparater med så mycket lagg att pixlarna lika gärna kunde komma från ett datacenter".

John Carmack må ha lämnat Id Software bakom sig men han är fortfarande en auktoritet när det gäller allt kodrelaterat i spelbranschen. Han menar att spelstreamingtjänster, som gårdagens avtäckande av Google Stadia, har en betydande roll i framtiden.

Han utvecklar sitt svar i en efterföljande tweet där han skriver att många spelar på tv-apparater med så mycket lagg att pixlarna lika gärna kunde ha kommit från ett datacenter. Detta kan bli avhjälpt genom att aktivera "game mode" men få verkar enligt Carmack medvetna om detta.

Skicka en rättelse
Jag personligen tycker kindle är mycket trevligare att läsa på än en fet bok på niohundra sidor som väger flera kilo, likväl rymmer min kindle 1000000000 böcker och det är bara ett klick bort för att få en ny bok, till skillnad mot att behöva gå till... 22/03 Resident evil 2 remaken faktiskt =) Så inte så värst längesedan. Men jo, det kommer alltid finnas någon som vill köpa med en massa trams till sina spel. Jag har själv jobbat i en sådan välkänd butikskedja, så jag vet att hardcore fans kommer alltid finn... 21/03 Varför har de grejerna med varann att göra? Borde inte lösningen på lagg vara att då slå på nämnda game mode? Eller köra på dator med bildskärm? 21/03 Fast om nu folk spelar utan game mode och utöver det får latensen från streaming-tjänsten så kanske det blir för mycket? Eller tänker han sig att alla kommer lära sig slå på game mode samtidigt som de testar streaming och därför få samma latens? 20/03 Nä inte när företag som Google står för servicen som redan visat att censurera folk är helt okej! 20/03 Tanken på att kunna spela exempelvis Civ 6 via Chrome på jobbet är... väldigt lockande men också direkt livsfarligt för ens arbetsmoral. 20/03 Spelade mycket ps4 på min 50'tv förr men när jag av ren slump körde på en 24' datorskärm fick jag en ögonöppnare. Jösses vilken skillnad i inputlag det var. Lite omständigt att behöva rota fram datorskärmen varje gång man ska spela ps4 i soffan men det... 20/03 Jag köper i princip bara fysiska spel till PS4, eftersom 99% av de jag köper till PC alltid är digitala. PS4 känns som kanske den sista konsolen som man kan göra det. Så jag köper dem ofta på rea och har därför 30-40 st. Just där är det kul med fysiska... 20/03 Ja spelutbudet kommer vara avgörandet, men tror inte på flopp. 20/03 Googles tjänst kommer dock bli en flopp då ingen kommer vilja prenumerera när de inte har bra exklusiva spel. Free to play spel med mikrotransaktioner passar bäst som spel streamat från webbläsaren. 20/03