Nvidia visar upp en version av Id Softwares klassiska actionspel med toksnygg ljussättning.

För några veckor sedan tipsade vår Quake-ambassadör @Berling om en hemmasnickrad version av Quake II som utnyttjade kraften i Nvidias nya RTX-kort för att ge spelet naturtrogna reflektioner och ljussättning. Nu verkar det som teknikerna på Nvidia är på gång med en egen uppgradering av det 22 år gamla spelet och det ser riktigt snyggt ut.

Vi får se den allra första banan i spelet med äkta reflektioner i material såsom glas och metall, dynamiskt ljus från standardpickadollens skott och såklart några BFG-salvor. Det kanske mest imponerande är ljusinsläppet från fönstrena som bildar vackra ljuspelare i Strogg-basen.

Tack till Struggle för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Menar mest att förlust av frames känns sekundärt när spelet ändå flyter på runt 75-90fps med RTX på high i Metro. Att klaga på en prestandaförlust som beror på inställningar är lite som att klaga på att du förlorar prestanda när du spelar i högre upplös... 25/03 @loerk: Jag missade att skriva multplayer. Men så klart vill jag ju ha så många frames som möjligt även i singleplayer även om det inte lika viktigt. 22/03 Hade lätt köpt detta om det släpptes som någon slags Quake 2 remaster 21/03 Mitt flöt på hur bra som helst i Metro Exodus. Måste du ha 144fps för att spela ett SP spel? 21/03 Jag tyckte det var snyggt, men de har nog inte funderat på varför himlen på originalet var som den var. Det var ju inte direkt så att Strogg bodde i tropikerna. Deras himmel skall reflektera deras förstörda värld. 20/03 More impressive in my book https://www.youtube.com/watch?v=BRCAfdBMe2Y 20/03 Yep, fast det är väl risken när man slänger på massa effekter på assets som aldrig var gjorda för dom. Tekniken är cool dock, att man kan återskapa den bakade ljusättningen som brukade ta skitlång tid, fast varje frame. 20/03 @Ankh: Egentligen inte, hade bara högt ställda förväntningar på ett kort som kostade 14499:-. Jag hade ju hoppats på närmare 120 fps i 1080p Ultra med RTX på i BF5. 20/03 Quake 2 är ett sjukt bra spel, men detta såg inte så bra ut alls =/ Folk som gör sådant här har ofta dålig koll på helheten när det kommer till grafik. 20/03 Har du haft problem med det i BF5? För mitt flyter hur bra som helt på ultra med rtx igång. 20/03