Men släpps också på Windows Store

Uppdatering: Nu är det bekräftat att The Outer Worlds blir en tidsexklusiv titel på Epic Store, i alla fall kontra Steam. Det släpps också Windows Store.

Epic går fram som en ångvält med sin digitala spelbutik. Redan nu är titlar som Metro Exodus, Phoenix Point, The Division 2 och The Walking Dead: The Final Season helt, delvis eller tidsexklusiva i Epic Games Store. Blir Obsidians efterlängtade The Outer Worlds nästa?

Om en borttagen tweet från PCGamesN som cirkulerar är av den äkta varan blir spelet åtminstone tidsexklusivt, då det står att "The Outer Worlds lanseras exklusivt i Epic Games Store". Dock länkar tweeten till en Castlevania-nyhet, så det är logiskt att den blev nedplockad.

Vi lär snart bli varse om det här ryktet stämmer. The Outer Worlds har visserligen en Steamsida (som för ett tag sedan skvallrade om releasedatumet 6 augusti), men det har Metro Exodus också. Är det tidsexklusivitet som gäller för spelet är det förstås inget konstigt med detta.

Den påstådda tweeten från PCGamesN.

Tack till waeress för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Har ingen aning om vad detta handlade om, du är alldeles för sent ute... Du får gärna tro att du har rätt, det rör mig inte :) 05/08 Varit iväg på jobb utomlands så inte haft någon tid att svara men jag måste ju dock säga att jag håller inte med dig alls, redan nu bara några månader efter den här diskussionen när man kollar runt på internet ser man ju att Epic har det mycket bättre... 05/08 SI-games har inget avtal med Valve att endast släppa det exklusivt på Steam, Valve har inga sådana avtal överhuvudtaget vilket Epic har (även om det är tidsbegränsat). Det Epic gör genom att köpa upp exklusivitet är inget bra för Pc-spelare, men det fin... 31/03 Fast är det inte lite feltänkt? Visst, de får behålla mer på ett ställe men släpps det på bägge så är det en ännu större inkomstkälla oavsett vad de får behålla efter att distributören tagit sitt. Det borde vara jättelätt som utgivare att bara köra ut... 30/03 Nej, precis. SI-games väljer att endast släppa det på Steam och andra utgivare väljer att endast släppa sina spel på t.ex. Epic. Om vi bortser från Metro fadäsen, där vi alla kan enas om att det sköttes jävligt dåligt av Epic och deep silver så vad är... 30/03 Skillnaden är väl att det inte finns några hinder för utgivaren av Football manager 2019 att sälja spelet på GOG t.ex. Det är inte steams val att göra det exklusivt till deras platform. 28/03 Lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk (Upphovsrättslagen, URL) Stöld kräver att du tar eller brukar fast egendom eller lösa föremål i någon annans besittning. Kravet för besittning är att det rör sig om fysiska föremål. 24/03 Nu ordbajsar du ju bara, självklart förstår du vad han menar men vill du vara 'juridisk' så är varken 'Piratkopiering' eller 'Brott mot upphovsrättslagen' juridiska begrepp, faktum är att det inte ens finns någon lag som heter så. :P Om man blir anhålle... 24/03 Nr 200 23/03 Jag anser mig inte "ha rätten" att ladda ner det, jag kan göra det även om det är fel att göra så. Vill inte Obsidian & co sälja det på steam är jag inte intresserad av att betala för det, vilket leder till att jag kanske laddar ner det. Moral är inte... 22/03