De flesta är nog överens om att Sea of Thieves var ett spel med enorm potential men att det hade svårt att hålla kvar spelarna till sjöss. Rare sa dock redan från början att de hade planer för spelet som sträckte sig flera år framåt i tiden och nu när Sea of Thieves firar ett år på haven visar de upp några av sakerna spelare har långtat efter, såsom PvP och harpuner.

Detta släpps i form av en fet uppdatering den 30 april och möjligheten att skjuta fiskar (eller annat!) med repspjut och andra sjörövare med kanonkulor är inte allt. Tall Tales är namnet på en samling storydrivna äventyr i spelet och det första att släppas heter Shores of Gold. Patchen introducerar också ett nytt handelsgäng, The Hunter's Call, som är fokuserade på mat.

Tall Tales - Shores of Gold introduces a new epic storyline to the world of Sea of Thieves, delving deeper into the lore of our favourite pirate paradise. Follow a series of narrative adventures surrounding existing and all-new characters, taking you to undiscovered places and revealing surprising new gameplay features.