Exodus klår Last Light, åtminstone inledningsvis.

Enligt en FZ-undersökning, bland pc-spekulanter av Metro Exodus, valde 44 procent att vänta på nästa års Steam-release, medan 22 procent inte orkade vänta utan skulle köpa i Epic Games Store. Well, ni som gjorde det är verkligen inte ensamma. Exodus har fått en finfin start.

Steve Allison, chef för Epic-shoppen, berättade under pågående GDC i San Francisco (via Polygon) att Exodus lanseringssiffror i Epic Games Store är större än Metro: Last Lights dito på Steam. 2,5 gånger större, för att vara mer exakt. Allison menar att spelet är viktigast, och inte var det säljs.

It’s really about your game, not so much about the store.

Metro Exodus släpptes för en dryg månad sedan, vilket innebär att Steam-releasen är knappt elva månader bort. Det senaste dygnet har också The Sinking City och The Outer Worlds bekräftats som tidsexklusiva i Epic Games Store. Förmodligen lär ännu fler tillkomma framöver.

Skicka en rättelse
Snyggt undvikande av min fråga men vi lägger ner detta dravel. Ha det gött! 22/03 Kalla det vad du vill. Slutkontentan blir densamma. Fler kommer att börja köpa spel på EGS. Och lika villkor? Steam drar in mer pengar än Gud och Valve hade utan vidare kunnat dra ner rejält på sin andel för att locka utgivarna att stanna hos dom. Dom... 22/03 Få över? Du menar tvinga över genom exklusiviteter. Undrar fortfarande varför de inte tog de pengar de gett till alla utgivare/utvecklare och istället byggt en kraftfull launcher full med funktioner som utklassar Steam och då konkurrera med Steam på lik... 22/03 Vad har feghet med någonting att göra egentligen? Epic satsar pengar nu på att bygga upp en kundkrets för att kunna tjäna igen det senare. Kallas att investera. Epic använder pengarna de tjänat på Fortnite för att locka andra utgivare att publicera sina... 22/03 Och för att citera en snubbe på Twitter gällande att det har sålt bra. "Almost shocking how the sequel does better after the first 2 games were well received! The Witcher 3 would like to show you something..." 22/03 Det där är ett rykte som florerat på nätet ett tag och inte har något med verkligheten att göra :) (iaf enligt det jag läst, men rätta mig gärna om jag har fel). Sen kostar ju spelen lika mycket på Epic ändå (59.99€) som på alla andra plattformar (Uplay... 22/03 Vart hittar du den informationen? Prissättningen är upp till distributörerna. Däremot tillåter inte valve att de säljer steam Keys (på andra ställen) billigare än vad spelet är på steam, av uppenbara själ. Men har du någon information som styrker det... 22/03 Ehm, hur är det att svälja med hull och hår när jag skriver OM spelet säljer bra? Inbyggt i det är en viss skepisism. Angående att konkurera på lika villkor, om spelet hade funnits på både Steam och Epic så tillåter Steam inte att spelet sälj för ett... 22/03 Detta säger ingenting om själva epic store. Försäljningen hade antagligen varit ännu bättre om spelet hade släppts till samtliga launchers, steam, gog, uplay, origin, windows store etc. 22/03 Märker att du svalde nyheten med hull och hår. Om du funderar lite så kanske du kommer fram till slutsatsen att nyheten inte har något egentligt värde pga. de punkter som redan nämnts (att föregångaren var ett relativt okänt spel som knappt marknadsfört... 22/03