Och ni som trodde att första säsongen drog ut på tiden.

Det första avsnittet av Life is Strange 2 gav mersmak. I ”Roads” mötte vi Daniel och Sean, två bröder med en gemensam förlust, i en road movie med övernaturliga inslag. Avsnittet var enligt recensenten (jag!) både ”jobbigt, sorgligt och tankeväckande”, men också dåligt temposatt, med mellansekvenser som ibland tog koncentrationen från det viktiga.

Vi hoppades verkligen på att det inte skulle vara så långt mellan de uppföljande avsnitten – första säsongen drog ut över tio månader. Nu vet vi. Från releasen av Roads till sista avsnittet kommer det att gå hela femton månader, vilket kan vara är alldeles för långt för att spelare ska kunna hålla intresset uppe. Den här typen av berättelser kräver nästan att man har handlingen färskt i minnet.

Avsnitt 2 släpptes 24 januari, och det tredje avsnittet, ”Wastelands”, kommer 9 maj. Sedan får vi vänta på fyran till 22 augusti, och finalen dröjer ända till 3 december.

Här på FZ har vi tagit för vana att hantera spel i episodformat genom att recensera första delen, och sedan vänta tills hela säsongen är släppt och då ge ett säsongsbetyg. Detta för att kunna se helheten, utan att begränsas av de långa tidsperioderna mellan avsnitten.

Hur tacklar du spel uppdelade i avsnitt?

Skicka en rättelse
Men åh... man får skylla sig själv att man inte klarar av att vänta :( Förstår inte varför det ska vara så länge emellan, redan jobbigt nog med en vecka för tv-serier. 22/03 Spelar det när hela säsongen är ute. Varje avsnitt kommer till Xbox Game Pass ca. 90 dagar efter release också! 22/03 Spelar episoderna allteftersom dom kommer. Finns ju annat att spela medans man väntar så man behövet ju inte lida ihjäl sig i väntans tider. :) 22/03 Spelar det när hela finns ute. 22/03 Ingen fara, då kanske jag hinner få ork till att spela klart första spelet innan alla avsnitt är ute till 2an:D 22/03 Jag kör oftast första avsnittet direkt och väntar med resten tills alla är släppta. Ungefär lika kul som att trycka nålar under fingernaglarna samtidigt som man tvättar kroppen med grovt sandpapper till tonerna av valfri Justin Bieber låt. Dock är det... 22/03 Problemet är att det inte finns tid att utveckla episodbaserade spel på sån kort tid, hela spelet skulle behöva vara färdigt för att man ska släppa det varje månad. Eller så gör man som telltale och pressar ut dom så snabbt det bara går så personal och... 22/03 Ska vänta och spela tills alla avsnitt är ute. Tycker det känns som det tar för lång tid mellan avsnitt släppen, och då lär man ha glömt bort vad som har hänt. 22/03 Första säsongen av Life is strange tog ju på tok för lång tid. En månad mellan avsnitten skulle vara helt perfekt. Nu spelade jag visserligen igenom första säsongen ändå men det kändes som att det tog ett tag att komma in i handlingen igen i början av... 22/03 @FragMa: Your loss! Jag brukar iaf börjar spela dem när de släppt runt ep.3. Har spelat flesta TellTale spelen på det viset. För sen kommer dem hårda besluten man måste ta och då finns risken att man glömt handling och namn på karaktärerna. Tycket dock... 22/03