Ska ge bättre koll och rikare sorteringsmöjligheter.

Jag är nog inte den enda som har ett hatkärleksförhållande (mest hat) till att sortera i mitt Steambibliotek. Well, nya tider stundar för vår digitala bibbla. Under GDC har Valve visat upp ett renoverat bibliotek i sin fulla glans, som ska ge sorteringssugna nya alternativ.

"The biggest thing we're introducing is the Steam library homepage. This provides an opportunity for players to see "what else is happening in the games that I play?"

Det berättar Valves Alden Kroll (via PC Gamer). Värt att poängtera är att hela Steam inte får en renovering, utan den här gången är det just biblioteket som får blodet, svetten och tårarna.

Förutom att ge oss en lista med större och mer flashiga "thumbnails" (som du själv kan ställa in storleken på) ska vänlistan integreras direkt biblioteksvyn. Vi får också reda på vilka spel vi nyligen kört i vyn och nyheter om uppdateringar till våra titlar. Taggarna tar klivet till biblioteket. Du kan förstås söka via dem, men också spara dessa för särskilda samlingar. Taggad?

Undertill finns också ett exempel på hur de individuella spelsidorna omdesignats. Något datum för när det nya biblioteket slår upp portarna finns inte, men en beta ska ske i sommar.

Skicka en rättelse
Hehe alright. :) 26/03 "Vi får också reda på vilka spel vi nyligen kört i vyn" Det finns ju redan..? Bara att välja recents, i spellistan. 26/03 Ditt arbete ger dig ingen som helst insikt i hur utgivare arbetar. Återigen, hade funktion varit viktigt för utgivare så hade ingen lagt sina spel hos Epic. De saknar 90% av de funktioner som Steam och GOG har, enda anledningen till att utgivarna går... 24/03 Då ser vi på saken olika. Mitt dagliga arbete som har med liknande saker att göra (E-handel) säger emot dig. Dels om att det är en komplicerad ekvation, samt din syn på värdet av funktion och design. Jag har nämnt flera gånger hur det kommer att gynna... 24/03 Fast det är klart de konkurrerar mot Epic genom att göra tjänsten bättre för användarna eller hur tänkte du där? Mer användare = större potential att ta ut en större cut från utvecklarna som vill använda deras tjänst, så kommer det alltid vara. Om utvec... 24/03 Och så blandar du ihop affär och konsol plattform, det är inte vad detta handlar om. Det är verkligen ingen komplicerad ekvation, det handlar om pengar. Sen är det inte upp till mig att förklara varför det inte gynnar konsumenter, det är upp till dig... 24/03 Ja, välja plattform. Kraftig majoritet av alla utvecklare väljer plattform, det är bara en droppe i havet av alla spel som köps upp av en plattform för att vara exklusiva. Återigen, kan du förklara på vilket sätt detta kommer att skada/ej gynna konsumen... 24/03 Hoppas verkligen att det blir ändring i shoppen också. Bättre filtreringssystem gällande indiespel. 98% av alla spel man får fram är ju bara asiatiska indieskräpspel som ingen någonsin hört talas om, eller annat som inte ens fått röster än. Jag vet att... 24/03 Sant, men thumbnails finns ju redan, fast inte så customizable som i den nya versionen. 24/03 Jo men det blir lite jobbigare när man har över 200 spel i sitt bibliotek och man vill gå igenom listan för att se vad man är sugen på idag. 24/03