Jag är nog inte den enda som har ett hatkärleksförhållande (mest hat) till att sortera i mitt Steambibliotek. Well, nya tider stundar för vår digitala bibbla. Under GDC har Valve visat upp ett renoverat bibliotek i sin fulla glans, som ska ge sorteringssugna nya alternativ.

"The biggest thing we're introducing is the Steam library homepage. This provides an opportunity for players to see "what else is happening in the games that I play?"

Det berättar Valves Alden Kroll (via PC Gamer). Värt att poängtera är att hela Steam inte får en renovering, utan den här gången är det just biblioteket som får blodet, svetten och tårarna.

Förutom att ge oss en lista med större och mer flashiga "thumbnails" (som du själv kan ställa in storleken på) ska vänlistan integreras direkt biblioteksvyn. Vi får också reda på vilka spel vi nyligen kört i vyn och nyheter om uppdateringar till våra titlar. Taggarna tar klivet till biblioteket. Du kan förstås söka via dem, men också spara dessa för särskilda samlingar. Taggad?

Undertill finns också ett exempel på hur de individuella spelsidorna omdesignats. Något datum för när det nya biblioteket slår upp portarna finns inte, men en beta ska ske i sommar.