Ta en närmare titt på vad Nintendos version av Virtual Reality har att erbjuda.

Nintendo har som bekant avslöjat att ett VR-paket är näst ut i produktlinjen Labo, och nu har man släppt en lanseringstrailer lagom till releasen den 12 april. I den sju minuter långa videon får vi se de olika Labo-skapelserna som inkluderas i de olika paketen, såväl som en uppsättning spel. Labo-produkterna består som vanligt av mestadels kartong, med undantag för de linser och det hölje som behövs i själva headsetet.

Först ut är "The Blaster", som kort och gott är ett gevär man sätter headsetet i och sedan håller mot ansiktet, vilket ärligt talat inte verkar helt intuitivt när man ska slakta utomjordingar.

Näst på tur är "The Wind Pedal", som är en pedal som liknar den till ett trumset. Man använder den för att tajma hopp, och den skickar samtidigt upp en vindpust i ansiktet på en – smart!

Därefter får vi se vad som närmast kan beskrivas som en elefantmask, som man använder för att måla och skulptera i 3D. Detta åtföljs av en kamera, som gör precis vad man kan vänta sig.

Till allt detta kommer man släppa 64 minispel samt möjligheten att skapa egna spel med tjänsten Garage VR. Helt klart ett intressant paket om man vill komma igång med VR, även om det verkar lite träligt att konstant behöva hålla headsetet mot ansiktet.

Skicka en rättelse
Ibland får ju folk som testar produkter. (spelrelaterade i Carls fall) Testa dom innan de släpps för allmänheten. Men eftersom han valde att inte svara så kan man ju anta att han inte testat. :) 25/03 Kan mycket väl bli inkörsporten till "riktig" VR. Lustigt eftersom det kan gynna alla andra aktörer också. Nintendo kanske har ett målyxket längre fram med detta? 25/03 Nu kostar väl ändå Oculus Go runda 2000 kr? Medan Labo-grejen här landar på runt 500 kr, utan Switch förstås...men då tror jag inte heller Nintendo riktar sig till de som inte redan äger Switch. Tror Nintendo är medvetna om att VR inte är riktigt där... 24/03 Då jag har provat Oculus Go som visar exakt hur suddigt det kan bli när du spelar upp lågt material såsom 1600p och nedåt så undrar jag hur sjutton 720p kommer att se ut på nära håll?! Det kan ju garanterat INTE se så "skarpt" ut som de vill att de verk... 24/03 Kul att Nintendo hoppar på VR tåget, själv har jag PSVR, tyckte det var väldigt billigt med VR till PS4 för 2000 kr utan krusiduller. Hoppas Xbox hoppar på VR tåget med, samt det vore dags snart för VR 2.0. Skulle gärna köra spel som Shadow of The Tombr... 24/03 Rätt så säker på att Calle använde sig av typ vive eller Rift, eftersom labo VR inte är ute ännu. 24/03 Ser jävligt grymt ut, och framför allt Garage VR. Dock kommer det nog inte 720p60 bli någon fröjd för ögonen. Typ som att gå tillbaka till Oculus DK1. 24/03 Det ligger väl en bra bit under cardboard?, finns väl inte så många 720p mobiler idag? Mer kreativ input dock drar väl upp upplevelsen som du säger. 24/03 Blev det inte väldigt dålig bild? Är ju en "stor" skärm med låg upplösning som de har satt förstoringsglas framför. Med telefon VR så har man ju i alla fall betydligt högre pixeltäthet. 24/03 Jag tror som jag skrev att detta är en smart idé. VR är coolt, men har också upplevt att det i nuläget mest lämpar sig för mindre upplevelser. Av de spelen jag har till PSVR så är hajburen det som folk gillar mest när de får testa för första gången, och... 24/03