Kör Steam VR med 2160 x 2160 per öga.

Virtual reality-tekniken tar hela tiden små steg framåt, antingen vad det gäller tracking eller upplösning, och HP:s senaste modell satsar hårt på det sistnämnda. Med 2160 x 2160 per öga är det ett rejält kliv upp från till exempel HTC Vive och eftersom panelerna är mindre borde också pixeltätheten upplevelas som bättre.

HP Reverb har liksom många andra nyannonserade modeller inside out-tracking, vilket gör att det inte behöver några externa enheter för att läsa av headsetets, eller kontrollernas position. Såväl VR-glasögonen som de medföljande kontrollerna är väldigt snarlika Oculus Rift i designen och det kommer att vara kompatibelt med SteamVR och Windows Mixed Reality.

Riktpriset är satt till 649 dollar, vilket borde innebära drygt 7000 kronor i Sverige när det lanseras i mitten av april.

Tack till Cowmine för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Har inte ens råd med ett grafikkoet kraftig nog att driva VR,än mindre slänga ut 7000 extra för en hjälm. Med alla framsteg som sker så väntar jag nog dessutom gärna en generation till . 26/03 VR <3 Inne på mitt 6:e år med VR och tycker fortfarande det är lika roligt :) 25/03 Pimax har ju fov, men inte mycket annat som talar för den, när man tittar på recensioner och jämförelser. Värre screen door än många andra. 25/03 Det var deras egen tabell, så förstår att de kanske inte tar med Pimax. Har dit ratat det? 25/03 Synd bara att priset inte reflekterar detsamma. 25/03 Jag tror det är en vanesak. Jag såg också pixlarna i början men nu enbart om jag tänker på det, annars är det som hjärnan anpassat sig och suddat bort kanterna. Det är ju en högst individuell kännsla förståss så det funkar nog inte på alla :) 25/03 Större FOV är utan tvekan det som jag vill se inom VR. 25/03 Är väl helt okej? Tänk hur tungt det blir att driva den upplösningen i den uppdateringsfrekvensen. 25/03 När de eliminerar Screen door effekten så kommer jag att bli spekulant på VR igen. Har testat både Oculus rift och HTC Vive Pro, totalt värdelöst med Screen Door Effect, alla detaljer i bilden försvinner ju, man ser bara pixlar i stort sett. 25/03 Varför inte ta med Pimax 5k/8k i tabellen? Nu låter det som att HP är i framkant utan konkurrens, vilket inte riktigt är sant, och inte riktigt schysst heller. Om man nu kollar på nuffror så ligger Pimax med där framme, och har dessutom nästan dubbel... 25/03