Med andra ord: en bra premiär.

Spelåret 2019 må vara i sin linda men det har redan släppts ett knippe stortitlar. Devil May Cry 5 var årets största lansering på Steam med drygt 88 000 spelare samtidigt. "Var". Nu har Sekiro, som hyllas av FZ och resten av världen, knuffat ner det med strax över 124 000 spelare.

Siffrorna kommer från Steam Charts, och under helgen har Sekiro legat fyra eller femma bakom ständiga kolosserna Dota 2, PUBG, och CS:GO. Med andra ord: en strålande premiär.

Att jämföra Sekiro med nämnda multiplayer-kanoner blir månne missvisande, så då är det bra mycket bättre att ställa det bredvid From Softwares förra spel, Dark Souls III. Vid debuten hade det spelet som mest 129 000 spelare samtidigt, så Sekiro ligger alltså hack i häl.

Strax innan releasen påståd sajten VG247 att Activision bekräftat att det inte skulle bli några tidiga recensioner av Sekiro, och därför började det viskas om att spelet var av haltande klass – något som i dubbel bemärkelse inte visade sig stämma. Det blev tidiga och lysande recensioner.

Skicka en rättelse