Beyond a Steel Sky annonserades i samband med Apples nya speltjänst - kommer även till pc.

Det klassiska peka-och-klicka-spelet Beneath a Steel Sky får en fortsättning, med skaparna av originalet bakom rodret. Det kommer dock inte vara en rak uppföljare, genrens statiska vyer är utbytta mot en värld du kan vandra runt helt fritt i. Till Variety säger Charles Cecil, en av personerna bakom det första spelet, följande:

We very deliberately decided not to call it ‘Beneath a Steel Sky 2. For one thing, people associate it with that point-and-click style. For another thing, we want people to be able to approach this game without even having heard of the original. It’s a continuation of both the themes and story, but we find that the themes are more important.

Bakom designen ser vi Dave Gibbons, serietecknaren bakom ikoniska albumet Watchmen, och i intervju förklarar de att Revolution Games utvecklat egna verktyg för att få till en comic-känsla i grafiken.

Som du kan se på de första skärmdumparna och trailern återvänder huvudkaraktären David Foster som nu måste leva i den AI-kontrollerade värld han grundlade i det första spelet. Cecil säger sig inspireras mycket av verk såsom Orwells "1984" men främst Terry Gilliams "Brazil".

We’re trying to reflect society without making too many judgments. This isn’t supposed to be an extremely political work or anything, but it does deal with these social issues. It’s the most ambitious game that we’ve ever written at Revolution, for sure, but it’s not trying to push any agenda. Rather, we want to explore them.

Beyond a Steel Sky annonserades som sagt i samband med att Apple Arcade avtäckdes, en prenumerationstjänst för spel som ska lanseras senare i år. Men du kan vara lugn, Beyond släpps även till pc.

Tack till Traveller in time, Razorback för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Fiffigt att döpa det till nästan identiskt som första spelet. Minns jag installerade det här spelet eller om det var ett demo från PCG men att jag var alldeles för ung, dum och okunnig i engelska för att ha en chans :P 27/03 Jag kräver en svensk översättning där någon utbrister: "Vad i glödheta!" (minns inte citatet ordagrant, men det var något åt det hållet) 26/03 PC, mobil, yada yada. Bara det kommer till konsol nån gång! 26/03 Första spelet var väldigt bra men det räcker att kolla på Broken Sword spelen för att se att utvecklaren går från bra till mediokert och jag vet alltför väl vad som sker när man skapar spel för "alla", man brukar ofta göra spel som tilltalar väldigt få.... 26/03 Jag älskar originalet man herrejösses vad tråkigt det här såg ut att vara. Hype-o-metern är tyvärr nere på 0. Hoppas verkligen att de bara är sjukt dåliga på att klippa teasers. 26/03 NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ? Spelet är i 3D? Jag vettefan alltså... 26/03 Ser inte lika dystopiskt ut som jag hade hoppats på, men intressant nonetheless! 26/03 Tror långsamma äventyrsspel funkar finfint 26/03 Man kan tycka det vore självklart--men det är det så klart inte i dagens värld--idag då jag misstänker det här inte är någon stortitel och vill man nå ut till de "fans" av gamla beneath så bör de nog se över att släppa det till så många plattformar de... 26/03 CD-skivor? Jag hade det på 15 disketter till Amigan. Vann spelet i en tävling i Datormagazin :) 26/03